info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sosyal Yardımlaşmadan ’Sosyal Yardım’

Tekirdağ’a bağlı Şarköy ilçesinde Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile iş yeri açıldı.

Tekirdağ'a bağlı Şarköy ilçesinde Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile iş yeri açıldı.
 
Şarköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma tarafındandan yapılan 'Antep Sofrası'adını taşıyan iş yeri açılışına Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Şarköy İlçe Tarım Müdürü Şemsettin Satar, Şarköy Mal Müdürü İbrahim Çelik ile Şarköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleri katıldı.
 
Açılışta konuşma yapan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, iş yeri açılışı için vakıfa başvurulduğunu ifade ederek,"Gönül Kırtıl isimli vatandaşımız Vakfımıza 12 Şubat 2013 tarihinde başvuru yaptı. Birçok vatandaşımızdan projeyle talep geldi. Biz de vakıf olarak Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğümüze sunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Gönül Kırtıl isimli vatandaşımızın projesi onaylandı. Biz sezona yetiştirmek istedik ama sezon sonuna yetişti. Bu proje bakanlık tarafından hibe değildir. İki yıl ödeme yok üçüncü yılda altı yılda faizsiz geri ödemelidir" dedi.
 
Güney, iş yerinin 15 bin liraya mal olduğunu, paranın 3 yıl sonra faizsiz olarak geri ödeneceğini söyledi.
 
Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından okunan dua sonrası kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen iş yeri sahibi Gönül Kırtıl "Gaziantep doğumluyuz eşimle beraber 14 yıldır Şarköy Mürefte beldesinde oturuyoruz. Sosyal yardımlaşmaya 12 Şubatta müracaat ettik. Vakıf bize para vermedi ancak davlumbaz, masa, sandalye gibi ihtiyacımız olan her şeyi aldılar. 15 bin lira tutu bizde üç yıl sonra ödemeye başlayıp 6 yıl taksitle faizsiz geri ödeyeceğiz. 3 çocuk annesiyim Eşim Mehmet Kırtıl'la beraber Gözleme, ızgara kebap çeşitleri, lahmacun, çorba, sulu yemek,tatlı çeşitleri ve Gaziantep özgü yemeler kebaplarda yapacağız" dedi.