info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince Kasım 2014 Ayı toplantısı gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri ise şu şekilde:
 
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ KASIM 2014 MECLİS GÜNDEMİ
 
1-Mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı, tapuda Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Karacakılavuz Mahallesinde bulunan 9469 parselde kayıtlı (Halihazırda Belediye Hizmet Binası) taşınmazın, Süleymanpaşa Belediyesi adına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığından devrinin talebi görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.
 
2- Mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı, tapuda Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesinde bulunan 2547 parselde kayıtlı (Halihazırda Belediye Hizmet Binası) taşınmazın, Süleymanpaşa Belediyesi adına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığından devrinin talebi görüşüldü oy birliğiyle kabul edildi.
 
3- Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi 13 pafta, 1890 parselde kayıtlı Yıldız Evler Sitesi etrafındaki İmar yollarının, herhangi birine dilekçe sahibinin isminin verilmesi talebi görüşüldü, oy birliğiyle Çevre Sağlık ve Diğer İşler komisyonuna havale edildi.
 
4- Mülkiyeti Belediyemize ait olmayan parsellerin yabancı ot temizliği yapılması talepleri yoğun olarak gelmektedir. Gelen talepler genellikle mülk sahiplerinden değil yabancı otların rahatsızlık verdiği çevre sakinlerin talepleri olduğu, mülkiyetli parsellerin ot biçimleri hem hukuken hem de fiilen mümkün olmadığı, Süleymanpaşa ilçe sınırlarında yerleşim bölgeleri içersinde otlanmış durumda yüzlerce mülkiyetli boş arsa bulunduğu, bu durumda gerek belediyemizin gerekse vatandaşların mağdur durumda kalmaması için, boş arsaların çevreye zarar vermemesi, haşerat-zararlı barındırmaması, yangın riskinin ortadan kaldırılması amacıyla yabancı ot temizliği yapılması sorumluluğunun  mülkiyet sahiplerinin kendilerinde olduğunun belediyemizce mülkiyet sahiplerine tebliğ edilmesi, yapılmadığı takdirde yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında cezai yaptırım mekanizması oluşturulması konusunun görüşülerek karara bağlanması talep edilerek 02.07.2014 tarih ve 158 sayılı Belediye Meclis Kararı ile mülkiyeti belediyemize ait olmayan mülkiyetli arsaların yapılaşmanın yoğun olduğu, tehlike arz eden arsalarda ve konutların aralarında kalan yerlerdeki yabancı otların belediyemiz tarafından temizlenmesine karar verilmiştir. Ücrete Tabi İşler Tarifesinde mülkiyetli arsaların ot temizliği ücrete tabi olması nedeni ile mülkiyetli boş arsalara girilmesi hukuka ters düştüğünden konunun yeniden değerlendirilmesi talebinin görüşüldü,  oy birliğiyle Çevre Sağlık ve Diğer İşler komisyonuna havale edildi.
 
5-2872 Sayılı Çevre Kanununun 11. Maddesinin 14. Fıkrası, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (f) fıkrası 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Ücrete Tabi İşler Başlıklı 97. Maddesi ve Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisinden yararlanacakların Belediyemizin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakta yükümlü olduklarından bu hizmetlerimizden yararlanacaklardan 2015 yılı için alınacak Katı Atık toplama, taşıma ve bertaraf ücretlerinin belirlenmesi gerektiğinden 01.01.2015 tarihinden itibaren uygulanmak üzere Evsel Katı Atık Toplama Taşıma ve Bertaraf Tesisinden yararlanma ücreti tarife teklif talebi görüşüldü,  Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
 
6-Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün 2014 Yılı Bütçe T Cetvelinde konteyner dağıtımı, tamir ve bakımını yapmak için; tek kabin kamyonet bulunmamaktadır. Bu nedenle 2 adet tek kabin kamyonetin 2014 yılı bütçesinden alınmak üzere satın alma programına alınması ve T cetveline eklenmesi talebi görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.
 
7-Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Eskicami Mahallesi 984 ada, A parselin ihdasen oluşturularak satışı, satış sonrası 984 ada 22 parselle tevhidi, tevhid parselinden de yola terk işleminin yapılması talep edilmiştir. Satışa konu A parsel 6,82m2 olup satış işleminin yapılması için 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) fıkrasına göre satış talebi görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.
 
Belediye Meclisinin Ekim ayında yapmış olduğu toplantısında Belediyemiz İhtisas Komisyonlarına havale edilen evraklardan 25 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, 5 madde Çevre Sağlık ve Diğer İşler Komisyonuna 1 madde de Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
 
Gündem sonrası Müdürlüklerden gelen 33 muavvel ek maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi gerçekleşti.
 
Süleymanpaşa Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantısı, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü yapılacak.