info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesi`nden Tekirdağ`ın Tanıtımına Skandal Karar

Süleymanpaşa Belediyesi ve Başkan Eşkinat,Süleymanpaşa sahil dolgu alanında sayısız etkinlik yaptı.

Sayısız kuruluş ve kitlelere etkinlik izni verdi. Fakat Tekirdağ'da yaklaşık 30 bin kişilik nüfusa sahip bir derneğin festivaline ret kararı verdi.

TEKİRDAĞ'IN TANITIMINA RET KARARI ÇIKTI

Tekirdağ kiraz festivalinde Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor,sayısız esnaf tezgah açıp satış yapıyor.Süleymanpaşa belediyesi bunların hepsine izin verirken,Tekirdağ bölgesinde yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Kastamonuluların TÜMKASDER derneğine komik mazeretlerle izin vermiyor.

5 BİN KİŞİYE ETLİ EKMEK DAĞITIMINA VE SAYISIZ ULUSAL KANALLA TANITIMA KARŞI ÇIKTILAR.

TÜMKASDER derneği,sahil dolgu alanında ETLİ EKMEK FESTİVALİ düzenlemek istediğini, 5 bin kişiye etli ekmek dağıtacağını, 5-6 tane ulusal kanalın bu festivali canlı yayınlayacağını, Kastamonu'dan birçok sanatçı getirerek ücretsiz konser vereceğini, bu sayede Tekirdağ'ın da Tüm Türkiye'de tanıtılmasına vesile olacağını söyleme teklifini önce Amerika'da olan Ekrem Eşkinat'ın vekili Berkay Çakır'ın,"ancak bakan izin verirse ben izin veririm, başka kimse burayı verdiremez" demesi ardından Amerika'dan dönen Ekrem Eşkinat'ın, "Sahilde satış yapacaksınız. Satış olayı yanlış. Sizin organizatör satışla para kazanmak istiyor.Festival bahane" gibi sözler söyleyerek reddetmesi Tekirdağ'da tartışma konusu oldu.

FAİK ÖZTRAK'DAN DESTEK,SÜLEYMANPAŞA VE BÜYÜKŞEHİRDEN KÖSTEK

Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak,Tekirdağ'ın tanıtımına katkıda bulunacak böyle bir etkinliğe destek verip, Eşkinat'ı arayıp bu konuda konuşmasına rağmen, Eşkinat'ın seçildiği partinin Genel Başkan yardımcısına rağmen ret kararı vermesi şaşkınlık yaratırken, Büyükşehir belediye başkanının da topu milli emlak sorumluluğuna atması ve suya-sabuna dokunmaması şaşkınlık yarattı. 

KARAR SİYASİ Mİ?

Özellikle Çorlu TÜMKASDER olmak üzere, bazı dernek mensuplarının Ak Parti yönetiminde yer alması,birçok etkinliklerine CHP'Lİ vekiller yerine Ak Partili vekillerin katılması,Tekirdağ vatandaşı olmuş Kastamonuluları siyasi olarak engelledikleri konusunda şüphe uyandırdı. Ak Partililerin bu konuda yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca CHP ilçe başkanı İlker Yağcıoğlu'nun da Kastamonulu olması, hemşerilerinin olası Süleymanpaşa belediye başkanlığında destekleme yönünde rol oynayacak olmasının da Eşkinat tarafından engel oluşturup oluşturmadığı merak ediliyor.

TÜMKASDER Tekirdağ il başkanı Rasim Gürsoy yaptığı açıklamada, "Biz Süleymanpaşa belediyesinden ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesinden bir şey istemedik. HATTA SUNUM DOSYAMIZDA HEM BÜYÜKŞEHİR HEM SÜLEYMANPAŞA LOGOSUNU KULLANDIK. Belediye başkan vekili bizi makamından adeta kapı dışarı etti. Bize "Siz satış yaparak ticaret yapacaksınız" diyorlar.

Ben Tekirdağ halkına soruyorum;

-Tekirdağ halkına ücretsiz 5 bin adet etli ekmek dağıtmak mı ticaret?

-Ta Kastamonu'dan 8-10 sanatçıyı Tekirdağ'da sahneye çıkarmak mı ticaret?

-Kastamonu'nun birbirinden farklı lezzetini tanıtmak mı Tekirdağ halkının damak zevkine sunmak mı ticaret?

-Çıksınlar kendilerinden başka birileri bu işe karşıysa söylesinler.

-Onlar sahilde şu anda iki tane devasa çadırdan esnaftan kira alarak satışa izin veriyorlar. Bu ticaret değil mi?

-Tekirdağ Kiraz festivalinde Türkiye'nin birçok ilinden esnaf gelip yüksek fiyatlar ödeyerek yer kiralıyor ve belediye bundan para kazanıyor. Bu ticaret değil mi?

-Daha birkaç gün önce hasat festivali dediler, birçok çadır açıldı. Burada ürünler satıldı. Bu ticaret değil mi?

-BU FESTİVALDE 5-6 TANE ULUSAL KANAL GELİP ÇEKİM YAPACAK,KENDİLERİYLE RÖPORTAJ YAPACAK.BUNA DA KARŞILAR DEMEK Kİ.

-Esnaf tepki verecekmiş. Kastamonu'dan yaklaşık 1.000 kişi gelecek, Süleymanpaşa'daki otel ve pansiyonlarda kalacak,esnaftan alışveriş yapacak, bu ticaret Tekirdağ esnafına faydalı değil mi?

-BİZİM YÖNETİCİLERİMİZDEN ÇOĞU ÇORLU VE TEKİRDAĞ'DA BÖREK SALONU AÇTI. BİR TANESİ DÖRT ŞUBE AÇTI VE İSMİNİ "TEKİRDAĞ BÖREKÇİSİ" KOYDU. KİM DAHA FAZLA BU ŞEHRİN ESNAFI?

BİZİM SLOGANIMIZ BELLİ; "BU ŞEHRE YÜREĞİMİZİ KOYDUK. SİZ ŞEHRİNİZE NE KADAR GÖNÜL VERDİNİZ? BİRİLERİ ÇIKSIN, BU İŞİN ARKASINDAKİ ASIL NEDENİ AÇIKLASIN"

-İZİN VERSELER DE VERMESELER DE BU ETKİNLİK YA YAPILACAK YA YAPILACAK"Dedi.

Süleymanpaşa ve büyükşehir belediyelerinin bu festivale sahil dolgu alanında yer verip vermeyeceği kamuoyunda merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin