info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa`da Ölüm Kol Geziyor

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa ’da Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan heykelinin olduğu meydandan Süleymanpaşa otogarına, otogardan Çiftlikönü Camii güzergahından ortaokul istikameti bölgesine kadar olan yoldaki elektrik direklerinin durumunu gören vatandaşlar, her gün korku dolu anlar yaşıyor.

Çürümeye yüz tutmuş beton elektrik direklerini ve düzensiz geçişlerle örümcek ağını andıran elektrik kablolarını gören vatandaşlarla, toplu taşıma otobüsleri ve minibüsleriyle yüzlerce yolcu taşıyan şoförler, her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar. Bu konuda düşüncelerini dile getiren bir toplu taşıma kooperatifi minibüsü sahibi Doğan Utar; “biz bu yoldan her gün yüzlerce yolcu taşıyoruz. Her gün de bu direklerden biri araçlarımızın üzerine düşecek diye endişeleniyoruz. Maddi hasardan geçtik, bu direklerden biri aracımızın üzerine düşse, yaralanan ve ölenlerin hesabını kim verecek? Sadece sorun bundan ibaret değil. Bu güzergahta bizim gibi toplu taşıma araçlarından ziyade, ortaokula gelen veli, öğrenci ve öğretmenler de aynı riski taşıyorlar. Tredaş’ın, Süleymanpaşa Kaymakamlığının ve Tekirdağ Valiliğinin bu ihmale son vereceğine inanıyoruz. Bir can kaybı yaşanmadan bu direkler yenilensin. Ben yıllarca Almanya’da kaldım. Orada böyle açıkta elektrik direği veya elektrik kablosu göremezsiniz. Milenyum çağında, Büyükşehir olmuş Tekirdağ ve ilçelerinde hala elektrik ve telefon kabloları yer altına alınmamışsa, Avrupa şehri olan Tekirdağ için bu bir ayıptır. Bu ayıba yetkililerin bir çözüm bulacağına inanıyoruz” Dedi.

Büyükşehir olmuş Tekirdağ’da hala elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınmamasının çözüme kavuşturulup kavuşturulmayacağı gerek Valilik ve Tredaş gerekse Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin ne gibi bir girişimde bulunacağı merakla bekleniyor.

VATANDAŞ SORUYOR; “BİR ŞEYİN YAPILABİLMESİ İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM?”

Kaynak : Murat Ürtekin