info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa`ya Engelli Öğrenciden Anlamlı Yazı

Özel mi? Güzel mi?

Her yıl 3 Aralık günü hatırlanan Dünya engelliler günü nedeni ile yapılacak etkinlikler arasında engelli olarak hitap edilen vatandaşlarımızdan bizlere bir mesaj yollandı. Gönderilen mesajda engelli, kelimesi yerine özellikli ifadesinin kullanılmasını rica eden vatandaşlarımız adına bir orta okul öğrencisi okulunda hazırlanan etkinlikler içinde konu ile ilgili bir küçük skeç ve konuşma metni hazırlamış. Süleymanpaşa ilçesinde yer alan 50. Yıl orta okulunda hazırlanan etkinliğe herkesi davet eden özellikli öğrenci yapacağı konuşma ile ilgili olarak da medya aracılığı ile tüm dünyaya mesaj yolladı.

Mesajında: ÖZELLİKLİ İNSANLARDAN; GÜZELLİKLİ İNSANLARA

Ben içinde bulunduğumuz konumdan dolayı engelli diye kullanılan kelimenin rahatsız edişinden dolayı biraz daha yumuşak bir anlayış ile değiştirip özellikli insanlarımız diye hitap etmek istiyorum. Başka bir deyiş ile öncelikli insanlar. Umarız bizleri hoş görü ile karşılar ve bundan böyle bu tabiri kullanırsınız ve bizleri memnun edersiziniz. Engelli diye nitelenen özellikli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya örnek oluyorlar.

Bize, devlete ve topluma düşen ise özellikli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunulmasıdır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar özellikli insanları ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte atımlar atıldığını biliyor ve teşekkür ediyoruz. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ise bu reform sürecini üst aşamaya taşıyarak, özelliklilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına alınması olmuştur. Ülkemiz de bugün özellikli insanların hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Dünya özellikliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin özellikli kardeşlerimin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor ve özellikli kardeşlerimiz olmak üzere her kesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum’ deniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin