info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TANTAN Tekirdağ ı gezdi

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan bir program için geldiği Tekirdağ ilinde ilk önce Tekirdağ il Emniyet Müdürlüğü ne uğradı.

Burada Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile bir süre görüşerek başsağlığı diledi. Daha sonra Gegiyd tarafından Tekirdağ da bir köfteci de ağırlandı.

Gegiyd Başkanı Nur Erdem Özener başta olmak üzere başkan yardımcısı yönetim kurulu üyeleri Saadettin Tantan ve beraberindeki mahiyete bir yemek verdi. Yemek sonrası Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ile ülkenin son günleri hakkında, sorular soruldu.

Uluslar arası süreci iyi takip etmek gerek diyen Tantan düşüncelerini: siyasi, güvenli ve ekonomik olarak gelişmeleri gözlemek gerektiğini ve değerlendirmeleri ona göre yapılması gerektiğine işaret etti. Ekonomik hâkimiyeti büyümek isteyen ülkelerin durumlarını değerlendirmek gerektiğini, onların bu girişimleri yaparken tutsak etme girişimlerini görmek gerektiğinin altını çizdi. Son gündemler ile ilgili olarak 11 Eylül tarihindeki yaşanan terör olaylarına vurgu yaparak aktaran Tantan, A.B.D. İngiltere Fransa gibi büyük ülkelerin projeleri olduğunu ve körfez savaşının da bu proje içinde yer aldığına dikkat çekti. Yugoslavya nın ve Rusya nın başta olmak üzere parçalanan devletlerin içine düştüğü durumları işaret etti. Bir oyun oynandığını senaryosunun ve oyuncularının belli olduğu bir oyundur? dedi. büyük orta doğu projesine de dikkat çeken Tantan, NATO nun 1990 yılından sonra bir konsept değiştirdiğine vurgu yaptı. Türkiye nin terör ile içinde bulunduğu duruma da değinerek, PKK Avrupa da siyasi ekonomik rahatlığa sahip olduğunun altını çizdi.

AK Parti iktidarının yaptığı düzenlemelere de değinen Yurt Partisi Genel Başkanı PKK ile aynı masada olabildiğine dikkat çekti. Yeni bir anayasanın şart olduğunu hatırlatan Tantan; iktidarın kendi hazırlattığı bir takım maddelerin gündeme geldiğini ancak bunları kimin getirdiğine bakmak gerektiğine işaret etti. Ülke genelinde % 99 İslam olan bir ülkede önce kendine ve ailene vatanına sahip çıkmak gerektiğinin altını çizerek özgürlük ve bağımsızlıktan vaz geçilemeyeceğini hatırlattı. Tarım ve sanayileşmeye de değinen Tantan tek başına bir şeyin yapılamayacağını taşın altına herkesin elinin girmesi gerektiğine işaret etti. Bu konuda insanların bilgilendirilerek ortak çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Ayçiçeği örneğini veren Tantan yurt dışı güçlerin konumunu hatırlatarak örgütleşerek çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan bir program için geldiği Tekirdağ ilinde sokakları da gezdi. İl genel meclis başkanı Münür Karaevli ile de bir ara karşılaşan Tantan ayaküstü Tekirdağ hakkındaki gelişmeleri öğrenerek başarılar diledi. Daha önceden il emniyet müdürlüğü yaptığı Tekirdağ sokaklarında vatandaşlar ile de görüşen Tantan verdiği konferansın ardından Tekirdağ dan ayrıldı.