info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarihi Mezar Taşlarına Temsili Mezarlık Yaptılar

Tekirdağ ın Çorlu ilçesine bağlı Paşaköy de vatandaşlar yıkılmak üzere olan iki yüz yıllık mescidi yıkıp yerine yeni bir cami yapmaya karar verdi.

Tekirdağ ın Çorlu ilçesine bağlı Paşaköy de vatandaşlar yıkılmak üzere olan iki yüz yıllık mescidi yıkıp yerine yeni bir cami yapmaya karar verdi. Tarihi cami yılıkıp yerine yapılacak caminin temeli kazılırken toprak altında kalmış tarihi mezar taşları bulundu. Paşaköylüler, cami temeli kazılırken bulunan tarihi mezar taşlarını toplayarak, cami bahçesinde Paşaköy Tarihi Temsili Mezarlığını oluşturdu.

Tarihi 25 adet mezartaşı, tek sıra halinde cami bahçesine dikilerek her biri için mezar taşının hemen önüne birer çam fidanı dikildi. Cami açılışında davetlilerin ilgisini çeken temsili mezarlıktaki, mezar taşlarının üzerindeki tarihler hakkında Tekirdağ il müftüsü Mahmut Gürler bilgiler verdi. Gürler, temsili mezarlığı birlikte gezen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt ve Malkara Müftüsü Mehmet Öz e mezar taşlarının 1350 yıllarına ait olduğunu söyledi. Cami inşaatını başından beri takip eden emekli öğretmen Şevket Sezer ise temel kazılırken buldukları mezar taşlarını topladıklarını belirterek, Cami temeline başlarken burada mezar olduğunu büyüklerimiz söylemişlerdi, ama bu kadar çok mezar olacağını tahmin etmiyorduk. Bizde mezar taşlarını toplayarak burada koruma altına aldık. dedi.