info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TASİAD Konferans Düzenledi

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) tarafından “Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisi Yeniden Yapılanırken Türkiye’nin Konumu ve 2014 Beklentileri” konulu konferans düzenlendi.

TASİAD Yönetim Kurulu Eş Başkanı Özkan Taşkıner’in açılış konuşması ile başlayan programda Taşkıner, TUSKON’a bağlı dernekler arasında yapılan ziyaretten bahsederek, Tekirdağ’a katma değer katma çabasında olduklarını ifade etti. TUSKON’un yurtdışı faaliyetlerine değinen Taşkıner, yurtdışı pazarında Tekirdağ’ın da aktif rol alması için iş adamlarının faaliyetlere katılması noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Taşkıner’in konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. Kerem Alkin, TUSKON’un dünya üzerinde düzenlediği ticaret köprülerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin dünya pazarındaki payını anlatan Alkin, "Türkiye'nin büyüme hedeflerinin gerçekleşmesinde yüzde 4 büyümesi için dünyadan 60 milyar dolar alması gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında ülke ekonomisinin büyümesinde ticaret köprülerinin üstlendiği görev tartışılmaz önem arz etmektedir” dedi.
 
TÜRKİYE YIPRANIYOR
 
Son dönemlerde yaşanan siyasi olayların Türkiye'ye zarar verdiğini dış ülkelerin bu olaylardan kar elde ettiğini ifade eden Alkin, "Tansiyonu yüksek bir seçim sezonu geçiriyoruz. Belirsizlikler devam ettikçe büyüme ile ilgili sıkıntıları ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı büyüme konusunda fazla beklentilere girmemek gerekir” ifadelerini kaydetti.