info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a bağlanmak istiyoruz

Marmara Adası nın çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Ali Aksu, "Marmara Adası nın Tekirdağ a bağlanması için ilk meclisimizde karar aldık." dedi.

MECLİSİMİZ TEKİRDAĞ I TERCİH ETTİ
Makamında ziyaret ettiğimiz Marmara Adası Belediye Başkanı Ali Aksu, Trakya Gazetesine özel açıklamada bulunarak, "Bizden önceki dönemde yapılan referandumda Tekirdağ a bağlanma kararı çıkmıştı. Bu kararın bozulmasına çalışanlar eski AKP İl Genel Meclis Üyesi Recep Gündoğan ve Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar dır. Bunlar adanın kaderi ile oynamışlardır. Biz de ilk meclis toplantımızda Tekirdağ a katılma kararı aldık. Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Karadeniz Milletvekilleri bu taleplerimize olumlu bakıyorlar." şeklinde konuştu. Başkan Aksu konuyla ilgili olarak Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut a meclis kararımızı bildirdiklerini aktararak, "Bu konuda Başbakan a ulaşmak için milletvekili arkadaşlarımız da büyük çaba harcıyorlar." dedi.
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ ZİYAEDDİN AKBULUT DEVREDE
Balıkesir Milletvekillerinin Marmara Adası nın Tekirdağ a katılmasına karşı olduğuna değinen Aksu, Ziyaeddin Akbulut ile yaptıkları görüşmede Akbulut un kendilerine ?konuyla ilgili uzun soluklu uğraş veriyoruz, Balıkesir Milletvekillerini ikna etmeye çalışıyoruz dediğini aktardı. Marmara Adası nın kültürel yapısının Tekirdağ ve Trakya kültürüyle örtüştüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Tekirdağ bizim için hayatı öneme sahip adanın turistlerini Trakya ve İstanbul kökenli vatandaşlarımız oluşturuyor. Adamızın kültürel yapısı da Trakya ile örtüşüyor. Oyunlarımız bile aynıdır. Örf ve adetlerimiz Tekirdağ ile çok benzeşmektedir. Adada bulunan bir çok aile Tekirdağlıdır. Esnafımızın çoğunluğu Tekirdağ dan alışveriş yapıyor. Ben hayret ediyorum. Avşa Adası Tekirdağ a bağlanmayı neden istemiyor. Biz Marmara Adası olarak bir an önce adamızın Tekirdağ a bağlanmasının gerçekleşmesini istiyoruz."
"SU SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"
Çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Aksu, başkanlığa seçilmesinin ardından öncelikli icraatlarının suya yönelik olduğunu ifade ederek, "Marmara Adası nda su sorunumuz olmasın istiyoruz. Temizliğe dikkat ediyoruz. Yıllar önce yapılması gereken şeyler ihmal edilmiş, yazın yakın olması bakımından kuyu sularını kaynak sularına çevirdik. Çınarlı ya şu anda saniyede 3 litre gibi kaynak suyu geliyor. Yaklaşık saniyede 2 litre daha ilave edeceğiz. Çınarlı nın böylece su sorunu kalmayacak." açıklamasında bulundu.
PLAJLAR TEMİZLENİYOR
Adada temizlik işlerinin rutin olarak yapıldığına işaret eden Başkan Aksu, göreve geldikten sonra 35 yat kapasiteli bir yat alanı tahsisi yaptıklarına işaret ederek, "Suyu, elektriği ve bekçisi bulunan güzel bir yat alanı oluşturduk. Yat alanı için bir de bekçi görevlendirdik." şeklinde konuştu. Başkan Aksu, adada mezbaha ruhsatı aldıklarını kesimlerin artık belediye mezbahasında olacağını anlatarak, Necdet Akalın ın bu işin yaratıcısı olduğunu söyledi. Çınarlı nın yollarının taş kaplanmaya başlandığını, 2009 programlarında 400 hektarlık ağaçlandırma yapılacağına vurgu yapan Başkan Ali Aksu, ada çevresindeki plaj ve kumsalların temizlenerek kumlanmaya başlandığı ifade ederek, adada bulunan 6 pavyonun ruhsata uygun işletilmemesi gerekçesiyle kapatıldığını vurguladı.
TEKİRDAĞ BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Başkan Aksu Tekirdağ Belediyesinin kanal açıcısı ile tüm kanalizasyonları çalışır hale getirilerek onarımlar yapıldığını aktararak, konuyla ilgili adaya yardımlarını esirgemeyen Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç a teşekkür etti. Marmara Merkez Camii için röleve çalışmaları yapıldığını restorasyonunun da sürdüğünü vurgulayan Marmara Adası Belediye Başkanı Ali Aksu ayrıca Marmara Birlik ile görüşüldüğünü, devlet destekli tüm zeytinliklere damlama sistemli sulama tertibatının kurulduğunu söyledi. Aksu şunları konuştu: "Seçimde Marmara Adası için 64 maddelik vaatlerimizin içinde Çınarlı maddesi için 43 programımız var. Bunlarını sırasıyla yerine getireceğiz. Belediyeyi 14,5 milyon TL borçlu aldık. Son 5 yılda maaşları zor ödüyorlardı. 1 Nisan dan itibaren çalışanlar maaşlarını zamanında alıyorlar."