info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ a sentetik stat müjdesi

Tekirdağ ASKF Başkanı Mehmet Kaya, şimdiki tır parkının bulunduğu alana, uluslar arası standartlarda sentetik yüzeyli futbol sahası ile tartan atletizm pistinin yapılma aşamasında olduğunu söyledi.

Kaya, tesisin yapılmasıyla Tekirdağ ın bir spor kompleksine kavuşacağını da belirterek, "Ödenek hazır. İl Özel İdaresi nin 2009 yılı bütçesinden 500 bin TL, Ankara dan ise 300 bin TL lik hazır para var" dedi.

Kaya, şunları söyledi: "Halen, bu alanın etrafında Atatürk Spor Salonu, yüzme havuzu, Gençlik Merkezi ve yine yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Bunların çevre yoluna bakan kısmında 20 dönümlük bir arazi boş olarak duruyor. Buraya yapılacak bir futbol sahası ve atletizm pisti ile birlikte kombine bir spor kompleksi oluşacaktır."

Kaya, 2009 yılı Tekirdağ İl Özel İdare bütçesinden, futbol sahası yapımı için 500 bin TL lik ödenek ayrıldığını ve halen bu ödeneğin kullanılmadığını bildirerek, "Ayrıca, Bakanlıktan da yine aynı nedenden dolayı 300 bin TL para gönderildi. Yapılacak olan tesisisin maliyeti bu paralarla karşılanacak. Tesise, 2 adet hakem soyunma odası, 4 adet futbolcu soyunma odası ve personel odalarının yanı sıra 1000 kişilik tribün yapılacak. Sentetik futbol sahasının boyutları ise 70 metre x 105 metre ve uluslararası ölçülerde olacak" diye konuştu.

Konuyla ilgili İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ile birlikte Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek e bilgi aktarımında bulunduklarını da aktaran Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın Valimiz konuya son derece yakın ilgi gösterdi. En yakın zamanda söz konusu bölgede incelemelerde bulunarak, kararını vereceğini bildirdi. Konu kesinleştiğinde iki ay gibi kısa bir sürede tesisin yapımının tamamlanmasını öngörüyoruz."

Kaynak: Yerelfutbol.com