info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Sertifikalarını Aldı

Afet tehlikelerine karşı vatandaşlarımızı daha dirençli hale getirmek, onlara temel afet bilinci kültürü kazandırmak, olası bir afette işbirliğini güçlendirmek ve gerektiğinde profesyonel ekiplere destek sağlamak amacı ile yerel gönüllülük projesi olan “Tekirdağ Afet Gönüllüleri Projesi (TAG)” hayata geçirildi.

16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere katılarak başarılı olan, Süleymanpaşa ilçesindeki 14 mahalleden 62 afet gönüllüsünün sertifika ve kimlikleri 17.10.2018 tarihinde düzenlenen törenle verildi. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Vekili Aslan YURT, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki GÜRCÜN, İl Sağlık Müdürü Cengiz BECERİR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan YILMAZ, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim AVCI YENER, Tekirdağ TRAC Şubesi Başkanı Atilla TÖRER, 14 Mahalle Muhtarı ve AKUT Tekirdağ Temsilciliği katıldı. İl Müdürü Recep EROL törende yaptığı konuşmada, gönüllülük sisteminin önemine vurgu yaparak, bu çalışma ile mahalle seviyesinde toplumsal dayanışma ve işbirliğinin kuvvetlendirildiğini, yardımlaşma kültürünün geliştirildiğini belirtti.

Ayrıca Afet Gönüllü çalışmasının diğer İlçelerimizde de yaygınlaştırılarak devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları afet gönüllüsü olmaya davet etti. Sertifika töreni, “Tekirdağ Afet Gönüllüsü” olmaya hak kazanan 62 gönüllünün sertifika ve kimliklerinin teslim edilmesi ile tamamlandı.

Kaynak : Murat Ürtekin