info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Akport Liman ında Sorun Halen Çözülemedi

Türkiye2nin Avrupadan denize açılan ve en büyük limanlardan biri olan Tekirdağ Akport limanında 6 şubat 2012 tarihinden itibaren operasyonel çalışmalar durduruldu.

 

Türkiye2nin Avrupadan denize açılan ve en büyük limanlardan biri olan Tekirdağ Akport limanında 6 şubat 2012 tarihinden itibaren operasyonel çalışmalar durduruldu. Bu güne kadar 4,5 milyar TL ceza ödeyerek çalışma yapılan denizden doldurulan sahada gemilerin yanaşması durduruldu. Geçtiğimiz günlerde Milli Emlak Genel müdürlüğüne ve kamu ihale kurumuna yazı ile mağduriyetlerini bildiren Akport işletmesine bu güne kadar bir cevap verilmediği açıklandı. 1997 yılında ihale yapıldığında parmak iskele olarak bilinen ve 5 ve 6 numaralı bölüme küçük tonajlı gemilerin yanaştığını bu çalışmalarında 3 mart 2012 günü işletme izinlerinin dolacağı liman başkanı Mübin Salter Salt tarafından açıklandı.
Akport liman işletmesi yetkilileri liman ile çalışan başta Tekirdağ taşıyıcılar koop. Ve tüm müşterilerimizin mağdur olduklarını 3 mart 2012 de dolacak olan parmak iskele işletme iznimiz içinde herhangi bir girişimde bulunmadıklarını bundan sonra limanın tamamen operasyonel faaliyetlere kapatılacağını duyurdular.
Tekirdağ milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut konuyla ilgili girişimlerde bulunulduğu Tekirdağ da büyük bir iş potansiyeli olan Akport limanının bir an evvel çalışma düzenine girmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor dedi.
Başbakan R.Tayyip Erdoğan ın Teklirdağ Muratlı demir yolunun açılışında Tekirdağ’ın ege bölgesiyle Avrupaya bağlanacak olan feri taşıma limanı olarak Akport gösterilmişti. Şimdi liman ın kapatılmasıyla başbakanın açıkladığı program ne için bu duruma getirildi.
Tekirdağ da 25. Bin kişiyi ilgilendiren ve Türkiye ekonomisine ithalat ve ihracat ile büyük katkı sağlayan Tekirdağ Akport limanının biran evvel açılması için gerekli işlemlerin bitirilmesi beklenmektedir.
1 aydan beri ekmeğini Akport limanından kazanan Taşıyıcılar Koop 500 kamyoncu esnafı daha fazla mağdur olmamaları için  başta Sayın Başbakan R. Tayyip Erdoğan ın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek in konunun çözümü için gerekli işlemlerin yapılmasını Tekirdağlılar olarak bekliyoruz.