info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesi Gönüllü İtfaiyeciler İlk Toplantısını Yaptı

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Gönüllü İtfaiyecilik Oluşum’ programı itfaiye binasında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler.

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Gönüllü İtfaiyecilik Oluşum’ programı itfaiye binasında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler.

İtfaiye Müdürlüğünde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Op.Dr Adem Dalgıç itfaiyeden sorumlu Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Başkan Yardımcısı Mehmet Özen, Başkan Yardımcısı Yard.Doç Dr Rüya Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Belediye Meclis üyesi Levent Gündoğdu, Acil Afet Kurtarma Müdürü Recep Erol, eski milli sporcu tv spor yorumcusu Abdullah Çevrim ile davetliler katıldı.

Programın açılışında gönüllü itfaiyecilere seslenen Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi gerek personel gerekse teknik araç, gereç ve ekipman olarak 24 saat göreve hazır durumda. Ancak herhangi bir olumsuz durumda hepimize sorumluluklar düşmekte. Bu anlamda gönüllü itfaiyecilik son derece önemli. Ben gönüllü itfaiyecilik oluşumumuza katılarak destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra gönüllü itfaiyecilik çalışması ve Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler veren İtfaiye Müdürü Ercan Durgut, Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesinin şuanda her anlamda profesyonel bir yapıya büründüğünü belirterek, “İtfaiyemiz her anlamda avrupa ve dünya ile yarışır standartlara gelmiş durumda. 3G sistemine geçiyoruz. Çok yakında araçlarımıza takılacak kameralarla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atacak olan müdürlüğümüz uzaktan izleme ve kontrol sistemini kullanacak. Yanlız ABD ve İngilterede uygulanan kamera sisteminin Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesinde teknolojik imkanlar ile  en üst seviyede yararlanan, modern bir itfaiye konumuna gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Gönüllü itfaiyecilik oluşumu hakkında bilgiler veren İtfaiye Müdürü Durgut, “Oluşumumuza şuan itibariyle 120 kişi katılmış durumda. Her yaştan bayan ve erkek gönüllüler ile üniversite ve lise öğrencilerinin de bulunduğu gönüllüler grubuna  Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi olarak 120 gün  3 ay boyunca eğitim vereceğiz ve eğitim sonunda başarılı olacak arkadaşlarımız da sertifika almaya hak kazanacak. Gönüllülerimizin de katılımıyla birlikte çok güçlü bir duruma geldik” diye konuştu. Açılış sonrası Tüm katılımcılara ve gönüllü itfaiyecilere itfaiye tarafından ikramda bulunuldu. Tüm gönüllüler İtfaiye Müdürlüğü görevlileri tarafından mevcut olan her türlü araç gereç tanıtıldı.

Kaynak: Tekirdağ Yeni Haber