info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyük Bir Organizasyona ev sahipliği yapacak

Geçtiğimiz yıl Balkan Bisiklet Yol Şampiyonasını başarıyla gerçekleştiren İlimiz bu yıl da bisiklette büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

1980 li yılların klasikleşen yarışı Trakya Bisiklet Turu yıllar sonra Uluslararası boyut kazanarak yeniden organize ediliyor. 28 -31 Mayıs 2010 tarihleri arasında Tekirdağ da yapılacak bu büyük organizasyonla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket DEMİRKAYA yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"Böylesine büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak Tekirdağ için her yönden büyük bir kazanç olarak görüyorum. Bu organizasyonla Sporcusundan antrenörüne, idarecisinden hakemine yaklaşık 500 kişiyi 5 gün süresince ilimizde ağırlayacağız. Dünyanın her yerinde Kentler için bu tip organizasyonlar büyük bir şanstır ve ev sahipliği yapabilmek için çoğu zaman ciddi yatırımlar gerekir.

Geçtiğimiz yıl Balkan Bisiklet Yol Şampiyonasını başarıyla gerçekleştirdik. Başarıyla gerçekleştirilen her büyük organizasyon bir ölçüde bir sonrakinin de yatırımı oluyor. Elbette burada İlimiz antrenörü Mutlu ERÇEVİK in de başarılı çalışmaları söz konusu. Federasyon nezdinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ilimiz için de gurur kaynağıdır." dedi.

Öte yandan Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve İlimiz Antrenörü Mutlu ERÇEVİK Trakya Turu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. " 2010 Türkiye de bisiklet sporu açısından son derece önemli bir yıl. Bu yıl Ülkemizde ilk kez Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası düzenlenecek. Avrupa Şampiyonası öncesinde İlimizde düzenlenecek Trakya Bisiklet Turu da bizim için önemli bir sınav niteliği taşıyor. Zira bu yarış 2010 Dünya Bisiklet Birliği takviminde de yayınlandı. Bu tür organizasyonların İlimizde sporun gelişmesi açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Geçmişte beni bisiklet sporuna yönlendiren olay Cumhurbaşkanlığı Uluslar arası Bisiklet Turunun ilimizden geçmiş olmasıydı. Bu organizasyon sayesinde bisiklet sporunu tanıdım, ilgi duydum. Dolaylı yoldan Tekirdağ bu sayede bisiklet sporu yapılabilen illerden biri haline geldi. Bunun önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum." dedi.

ULUSLARARASI TRAKYA BİSİKLET TURUNUN PROGRAMI ŞÖYLE :

TARİH :

28 Mayıs 2010 1. Etap Tekirdağ-Malkara-Hayrabolu-Tekirdağ (161 km. )

29 Mayıs 2010 2. Etap Tekirdağ-M.Ereğlisi-Çorlu-Tekirdağ (110 km. )

30 Mayıs 2010 3. Etap Tekirdağ-Hayrabolu-Alpullu-Lüleburgaz-Muratlı-Tekirdağ (166 km.)

31 Mayıs 2010 4. Etap Tekirdağ ?Şarköy (85 km. )