info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 4 günde 1100 araç EDS ye yakalandı

Tekirdağ da 10 Nisanda hizmete giren ve 5 farklı noktaya kurulan (EDS) sayesinde trafik suçu işlerken görüntülenen bin 100 araca yaklaşık 140 bin 800 lira para cezası kesilerek adreslerine postalandı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik akış kontrolünün sağlanması ve kent trafiğinde kural ihlali yapan araçların tespiti için uygulamaya konulan EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) sayesinde 4 günde bin 100 araç trafik suçu işlerken görüntülendi. Tekirdağ da 10 Nisan Polis gününde devreye giren EDS kameraları trafikte 56 km. hız sınırını aşarak kural ihlali yapan ve kırmızı ışıkta geçen sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. EDS sayesinde trafik suçu işlerken görüntülenen bin 100 araca 140 bin 800 TL ceza yazıldı.

Kural ihlali yapan araçları otomatik olarak tespit eden sistemde, yasal limitlerin dışına çıkan sürücülerin adreslerine otomatik olarak ceza tutanağı postalandı. Sürücülerin cezaya itiraz etmemeleri içinde aracın ihlal yaptığını gösteren bir fotoğraf da ceza tutanağı ile birlikte adreslere gönderilecek. Vatandaşların trafik ışıklarına ve hız limitlerine uyması gerektiği hatırlatan yetkililer, 10 Nisan günü Tekirdağ da faaliyete geçen EDS ye bin 100 araç takıldığı öğrenildi. Yetkililer, MOBESE ve EDS sistemiyle birlikte sürücülerin, herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları için trafik kurallarına uymalarını istedi.

Tekirdağ da başlatılan uygulama iki sistem üzerinde çalışıyor. Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, kavşaklarda kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaları önleyerek can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkarma amacıyla geliştirildi. Sistemin işleyişinde, kavşak noktalarında trafiği gözleyen kameralar kırmızı ışık ihlali yapan araçları tespit edip fotoğraflayarak MOBESE merkezine iletiyor. İhlali yapan araç sürücüsü hakkında yasal cezai işlem yapılıyor. Hız limiti sisteminde ise MOBESE kameraları ve EDS kameraları tarafından 56 km hızın üzerinde seyreden araçlar otomatik olarak belirlenerek görüntüleniyor. Kırmızı ışık ihlalleri için 128 lira para cezası uygulanırken, radar sistemine takılan araç sürücülerine ise ihlal ettikleri hız limitlerine göre 128 yada 265 lira para cezası uygulanıyor.