info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da heyelan devam ediyor

Tekirdağ il merkezine bağlı Dağyenice köyünde meydana gelen heyelan nedeni ile oluşan zararı gidermeye çalışan devlet 15 kamyon, 5 iş makinesi ve yaklaşık 30 kişilik bir ekip ile çalışıyor.

Aralıklı olarak küçük çapta heyelanların devam ettiği köyde ki çalışmaları İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli de yerinde incelediler.

Yaklaşık 60-70 metrelik yolun yeniden düzenlenmesi için 100 kamyona yakın malzemenin getirildiği köy yolunda öğrenciler minibüsten inerek evlerine yürümek zorunda kalıyorlar.

550 nüfuslu köyün Muhtarı Özmettin Ulu devlet yetkililerine teşekkür ederken heyelanın devam ettiğini akşam düzelen yolun gece yeniden kapandığı ve kaydığını belirtti. Kavak ağaçlarının bile yan yattığı köye giden tek yolunda kapandığına değinen muhtar 4 gündür çalışıldığını vurguladı. 40 kadar öğrencinin zor şartlar altında okullarına gidebildiklerini ve bölge itibarı ile 5 yılda bir bu sorunu yaşadıklarının altını çizdi.

10 dönüm kadar yerin heyelan bölgesi olduğunu ve sürekli yağan yağmurlar nedeni ile toprak kaymalarının devam ettiğine dikkat çeken köy muhtarı kalıcı çözüm için yolun yenilenmesi gerektiğini işaret etti. Eski yolda meydana gelen trafik kazaları nedeni ile köyden 4 can verdiklerini hatırlatan muhtar Özmettin Ulu; medya mensuplarına toprak kaymalarını gösterdi. Köylüler ile birlikte yol çalışmalarına devam eden yetkililer ise yolun bir an önce hizmete girmesi için çalışıldığının altını çizdiler.