info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Noterler, Çocuk Geline Yaş Soramıyor

Yasalara göre çocuğun yaşını bildirme zorunluluğu olmadığı ortaya çıktı.

 

Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde 14 yaşındaki kızları F.R.’yi evlendirme kararı alan D.Y. ve G.Y. adlı karı-koca, notere gidip, rıza ve muvaffak ettiklerini yani onayları olduğunu bildiren noter senedi düzenletti. Küçük kız bu senetle kendisinden 11 yaş büyük E.D. adlı genç adamla evlendirildi. Evlendikten bir süre sonra çocuk gelin hamile kaldı. Hamilelikle birlikte ortaya çıkan skandal yargıya taşındı. 
 
Hayrabolu Cumhuriyet Savcılığı, hem anne-baba hem de noter hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında cumhuriyet savcılığına bilgi veren Hayrabolu Noterliği, ailenin kendilerine gelerek çocuklarının evliliklerine onay verdiklerine ilişkin senet düzenletmek istediklerini, anne ve babanın nüfus cüzdanı ile evleneceği kişiye ait TC kimlik numarasının bildirildiğini açıkladı. 
 
ÖNCE EVLİLİK SONRA NOTER
Yasalara göre 16 yaşındaki kız çocuğunun mahkeme kararıyla, 17 yaşındaki kızların ise noterden anne ve babanın vereceği rıza ve muvaffakiyet senediyle evlenebileceği hatırlatıldı. Noterin işlem sırasında çocuğun yaşını sormak gibi bir yetkisi olmadığını belirten Hayrabolu Noterliği, olayda hiçbir sorumlulukları ve suçları olmadığını kaydetti. Öte yandan ailenin çocuklarının düğününü yaptıktan 6 ay sonra notere gittiği, evlilik gerçekleştikten sonra noter işlemi yapıldığı da ortaya çıktı.