info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da organ ticareti operasyonu!

6 kentte böbrek ticareti yapan çete, polis operasyonuyla çökertildi.

Eski bir halk eğitim merkezi müdürünün lideri olduğu öne sürülen çetenin ağına düşen bir hasta yakını, "Baskını keşke 1 hafta sonra yapsaydınız, kızım böbrek nakli olacaktı" dedi.

Antalya başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Eskişehir de yapılan baskınlarda organ ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlı, Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü nde yapılan sağlık kontrolünden sonra Emniyet te sorgulanmaya başladı.

Zanlıların 4 ayda bir üniversite hastanesi ve özel bir hastanede yapılan bazı böbrek nakillerini organ satışıyla gerçekleştirdiği belirlendi.

NEDEN GEÇ GELMEDİNİZ

Antalya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü nden emekli olan M.G nin emeklilik sonrası çalıştığı özel bir diyaliz merkezinde hastalar ile Afyonkarahisar ın Kışlacık Köyü nde 20 bin liradan 30-40 bin liraya kadar ulaşan rakamlarla böbrek satışı yapan kişilerin irtibatını sağladığı ileri sürüldü.

Çetenin alıcı ve vericileri ev, pansiyon ve otellere yerleştirerek kaynaştırdığı belirlendi.

Çetenin 10 organ nakli yaptırdığı, 6 naklin ise önümüzdeki günlerde yapılacağı ortaya çıkarıldı. Bu arada, 5 yıldır böbrek hastası olan kızının ameliyatı için Ankara dan gelen emekli öğretmen A.G nin, polislere, Çaresizdik. Cezamıza razıyız. Operasyonu keşke bir hafta sonra yapsaydınız da, kızım nakil olup kurtulsaydı dediği iddia edildi.