info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da sürpriz son: Velimeşe şampiyon

Geçtiğimiz pazar günü tamamlanan Tekirdağ süper amatör kümede lider Çorlu Gençlerbirliği nin evinde Tekirdağ a kaybetmesi ile Çorlu nun bir diğer temsilcisi Velimeşe Belediye tüm hesapları alt üst etti ve tarihinde ilk kez Tekirdağ şampiyonu oldu.

Çorlu Gençlerbirliği-Tekirdağ maçı sonrası şampiyonluk kupasını alan mavi beyazlılar maç bitiminde Velimeşe de şampiyonluk turu atıp günüde şampiyonluk yemeği ile tamamladı.

Burhanettin Kahraman ın Parlak Dönemi

Mavi beyazlılar 1.amatörde inişli çıkışlı grafiğini süper amatörün kurulduğu 2004-2005 sezonunda yaptığı yatırımla değiştirmiş ve Burhanettin Kahraman nezaretinde o sezon ligi 3.sırada tamamlayıp uzun yıllar sonra 3.lige yükselme maçlarına katılmış 1.turun ikinci maçında İstanbul Karadenizspor a yenilmişti.

Tekirdağ şampiyonluğu ikili averajla kaçtı

2005-2006 da kadrosunu koruyan mavi beyazlılar Tekirdağ şampiyonluğunu ikili averajda Tekirdağspor a kaybetmiş ama Çerkezköy Belediye takımının uzun yıllar sonra ilk defa terfi maçlarına katılmasını engellemişti. İyi kadrosu ile terfilerde Düzcespor u eleyen Velimeşe Belediye Hadımköy e de 87.dakikada gelen golle şanssız bir şekilde 1-0 elenmişti.

Ertesi sezon yine kadrosunu bozmayan ve ligi Çerkezköy Belediye ardından ikinci tamamlayan mavi beyazlılar belkide en iyi kadrosu ile gittiği terfilerde ilk maçta Zonguldak Belediyespor a penaltılarla şanssız bir şekilde kaybetmiş ve Beylikdüzüspor ile oynanacak olası bir finali de kaçırmıştı.

Ligden Çekilme Süprizi

Mavi beyazlılar 2007-2008 sezonunda A takım bazında sportif faaliyetlerini askıya alarak ligden çekilme kararı alarak taraflı tarafsız herkesi üzmüştü.

1.Amatörden Yola Devam

2008-2009 sezonunda alt yapısından gelen oyuncularla Zekeriya Kuyumcu nezaretinde 1.amatörden tekrar lige devam eden ve yerinin burası olmadığını gelen namağlup şampiyonlukla kanıtlayan mavi beyazlılar hemen hemen aynı kadro ile A gençlerdede Tekirdağ ın en büyüğü oldu.

Eski Profesyonel Oyuncu Yeni Teknik Adam:Fatih Diker

Sezon başlamadan önce yapılan kongre sonucu seçimi kazanan Mahmut Temel başkanlığındaki kulüp belde içinden oluşturduğu genç ve dinamik bir kadro ile sezon öncesi eski oyuncularından olan Fatih Diker le (amatöre döndükten sonra 2005-2007 arası bu takımda oynamıştı) hem oyuncu hem teknik adam olarak anlaştı.Küçük bütçe ile kurulan ve sezon öncesi hiç kimsenin şans vermediği , ilk beş başarı dediği kulüp birlik ve beraberlik içinde bütünleşip belde başkanı Rasim Yüksel in de tam desteğini alarak yeni ve eski oyuncuların iyi kaynaşması sonucu Tekirdağ süper amatör lig tarihine geçecek bir süprize imza atarak ligi şampiyon olarak tamamladı.

Öncelikli Hedef :Deplasmanlı Amatör Lig

3.lige terfi maçlarında yine süpriz arayacak olan mavi beyazlıların esas hedefi ise önümüzdeki sezon Çorlu da izlenebilir bir takımı kurmak olacak.

Çorlu nun Kaybı Büyük Oldu

Sezon öncesi ligin mutlak favorisi gösterilen (Çorlu Gençlerbirliği ve Tekirdağspor) ve bu iki takım dışına çıkmaz denilen şampiyonluk mücadelesinde 8 haftalık liderliği son hafta aldığı yenilgi ile ligi üçüncü bitiren Çorlu Gençlerbirliği dramatik bir sonla bitirdi.Geçen sezon aynı avantajla Çorlu ya gelip hüsranla dönen Tekirdağspor ise bu sene şanssızlığına son verip Çorlu dan 2.cilikle ayrılıp terfi ve deplasmanlı lig hakkı kazandı.

Çorlu gibi kayıt dışı nüfusun 400 binlere ulaştığı ve büyük bir potansiyele sahip (Tekirdağ final maçı birsürü istenmeyen olaya rağmen bunu fazlasıyla ispatladı) bir ilçenin herhangi bir temsilcisinin en azından deplasmanlı amatörün kurulduğu bu sezon bu yeni lige bir takım sokamaması büyük bir kayıp oldu.

Kaynak: yerelfutbol.com