info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kiraz Festivali Başlıyor

46. Tekirdağ Kiraz Festivali, festivalin doğduğu yer olarak kabul edilen Naip Köyü ndeki etkinliklerle başlayacak.

46 yıl önce Kiraz Cümbüşü adıyla kutlanmaya başlayan Kiraz Festivali, 10-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kaliteli kiraz üretimiyle ünlü olan Naip Köyü nde düzenlenecek etkinlikte, halk oyunları ekipleri gösterilerini sunacak. Mehter takımı da konser verecek.

Saat 17.00 deki kortej yürüyüşünden sonra Atatürk Anıtı önünde festivalin açılış konuşmaları yapılacak.Balıkçı motorlarının fener alayı etkinliğinin gerçekleştirileceği ilk gün, şarkıcı Volkan Konak ve Kibariye festivale renk katacak.

11 Haziran Cuma günü etkinlikleri, Tekirdağ sahilinde Marmara Yelken Şampiyonası başlayacak. 8. Macar Günü ise Ressam Kalman Beszedes in Tekirdağ ın 1870-1893 dönemini gösteren kara kalem resimlerinin sergisi ile Nijat Ayvaz ın Macaristan daki Türk izleri konulu fotoğraf sergisi açılacak.

Festival kapsamında düzenlenecek panelde ise Kiraz üretimi, hastalık ve zararlıları konusunda Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çıtır ile Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Makaracı konuşma yapacak.