info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kuyumcuda Altın Soygunu

Tekirdağ da bir kuyumcuda tezgahtarın dalgınlığından faydalanarak el çabukluğu ile bilezik çalan 2 kadın işyerinin güvenlik kameralarına yakalandı.

 

Tekirdağ'da bir kuyumcuda tezgahtarın dalgınlığından faydalanarak el çabukluğu ile bilezik çalan 2 kadın işyerinin güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde kadınlardan biri tezgahtarı oyalarken diğeri de 5 bin 500 liralık altın 3 adet bileziği çantasına koyduğu tespit edildi.
 
Hükümet Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya giren 2 başörtülü kadının bilezik çalmaları işyerindeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Kuyumcudaki kamera görüntülerine göre, önceki gün bilezik almak istediklerini söyleyen 2 kadın içeri girerek görevliye vitrindeki bilezikleri görmek istediklerini söyledi. Kadınlardan biri vitrindeki bir bileziği beğendiğini daha sonra gelip o bileziği alacağını ifade eden ederek tezgahtara 100 lira kaparo bıraktı.
 
Kuyumcudaki tezgahtarın vitrinine her yöneldiğinde kadınlardan biri perdeleme yöntemi ile tezgah üzerindeki bileziklerden birini arkadaşına vererek hırsızlık yaptı. İncelemek için çıkarılan 3 altın bileziği de bu yöntemle çalan şüpheli kadınlar güvenlik kameralarından habersiz dükkandan ayrıldı. Hırsızlık olayı dükkanını kapatmak için vitrindeki altınları kontrol eden mağaza sorumlusu Kemal Geziciler tarafından fark edildi. Güvenlik kameralarını inceleyerek polis ekiplerine haber verdiğini ifade eden Geziciler şunları söyledi
 
'Altınları kontrol ettiğimizde eksik olduğunu anladık. Biz gün sonlarında tüm altınları gram hesabı kontrol ederek teslim alırız. Kamera görüntülerine baktığımızda 2 kadının mağazaya geldiğini kadınlardan birinin tezgahtarı oyaladığını, diğer kadınında 3 altın bileziği çaldığını gördük. Durumu polise haber verdik. Altın fiyatlarındaki artışların hırsızların iştahını kabarttığını düşünüyorumö
 
Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturmayla aranan 2 başörtülü kadının kuyumcudan piyasa değeri 5 bin 500 lira olan 3 adet 60 gram altın bilezik çaldığı belirlendi.