info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülüden Kadınlara Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesi Mesajı

Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet devriminin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı tanınan ilk ülke Türkiye olmuştur.

 

Toplumda kadınlara “iyi eş ve anne olma” rolü dışında  seçme ve seçilme hakkı tanınarak kadın hakları mücadelesinde önemli bir yol kat edilmesi sağlanmıştır. 
Ulu önder Atatürk, Cumhuriyet kurulmadan önce bile kadına verdiği önemi her fırsatta dile getirmiş ve kadınların serbest olmasından söz etmiştir.  Kurtuluş savaşında erkeklerle omuz omuza vatan savunmasında saf tutan cumhuriyet kadınlarımız, bugün maalesef ileriye dönük kazanımlar yerine büyük hak kayıplarıyla karşı karşıya bırakılmışlardır. Seçme ve seçilme hakkı verilişinin üzerinden 78 yıl geçmesine rağmen temsilde tam eşitlik sorunu yasal ve toplumsal düzlemde çözülememiştir. 
 
Bugün anayasa ile güvence altına alınmış seçme ve seçilme hakkı cumhuriyet devrimlerimizin bir sonucudur ve onu gerçek anlamda hayata geçirmek hepimizin görevidir. Bu duygularla; kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünü kutluyorum. 
 
Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili
Kaynak : Murat Ürtekin