info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Saadet Kongresini Gerçekleştirdi

Kamalak’tan Özgecan ve Sümeyye Erdoğan hakkında yorum!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ülkenin iktisadi yapısına dikkat çekerek, yerli üretimin desteklenmesi ve sürekli artan işsizliğin önüne geçilebilmesi için,  7 Haziran seçimlerinde mutlaka Saadet Partisi’ni parlamentoda olması gerektiğini belirtti.
 
İnsanımızın hak ettiği yaşam standartına sadece Refah Yol döneminde kavuşabildiğini belirten Kamalak, bu yangının durdurulabilmesi için yeniden Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'nin meclise girmesi gerektiğini söyledi.
 
'TÜRKİYE CUMHURİYETİ HERHALDE BU OLAYLARI AYDINLIĞA KAVUŞTURACAK KADAR GÜÇLÜDÜR'
 
Yemek öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, "Sümmeye Erdoğan'a suikast iddiaları konusunda neler düşünüyorsunuz" sorusu üzerine bu konuya nereden bakılırsa bakılsın sevimsiz bir olay olduğunu söyledi.
Gerçek olup olmadığını bilmediğini belirten Kamalak, "Genelde medya mensupları, siyasiler bu olayın gerçek olmadığı kanaatinde. Öyle de olsa böyle de olsa sevimsiz bir olaydır diye düşünüyoruz. Zamana bırakmak lazım, herhalde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olayları aydınlığa kavuşturacak kadar güçlüdür" diye konuştu.
 
"IŞİD tarafından Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ni koruyan askerlerin esir alındığına yönelik iddialar var. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir" sorusu üzerine ise Kamalak, bu olayın gerçek olduğunu sanmadığını aktararak, "Kanaatimce IŞİD o kadar çılgınlık yapacak kadar akılsızlık değil diye düşünüyorum" diye cevap verdi.
 
Kamalak, daha sonra partisinin il kongresine katılmak üzere hareket etti. Partililerin tarafından büyük bir coşku ile karşılanan kongreye Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, GİK Üyesi Arslan Ateş, Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, delegeler, parti mensupları ve çok sayıda misafir katıldı. 
 
MİLLETVEKİLLERİ BİLE BİR ÇOK KONU BİLMİYOR
Salonu selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Kamalak, Saadet Partisi’nin Tekirdağ’da en iyi sonucu alacağına inancının tam olduğunu, bunu gerçekleştirmek için tüm teşkilat mensuplarının Haziran seçimlerine kadar canla başla çalışmaları gerektiğini belirtti. Milletvekillerinin bile bir çok konuyu bilmediğini, ülke ekonomisinin S.O.S verdiğini söyleyen Kamalak, önümüzdeki seçimde Saadet Partisi’nin mutlaka parlamentoda olması gerektiğine dikkat çekti.
İktisadi bağımsızlığın sürdürülebilmesi için de mutlak surette üniversitelerin yeniden dizayn edilmesi gerektirdiğini, yüksek teknolojiye mutlak surette belli program dahilinde üniversitelerde yer verilmesi gerektiğini anlatan Kamalak, "Hedef, idealist gençlik. Üniversitelerde yüksek teknolojiye yönelik bir devlet anlayışı içerisinde program yok ama ilkokulda, ortaokulda var mı, orta öğretimde maalesef orada da yok. Şu halde eğitim sistemini bir bütün olarak ele almak durumundayız üretim için, çünkü bunlar bir binanın taşları gibi üst üste konulması gereken unsurlardır.''
 
 
 
ÖZGECAN HADİSESİ
 
Kamalak, gelinen noktaya bakıldığı zaman son 10 yıl içerisinde 7 bin küsur kadının, kocası, hısım akrabası tarafından katledildiğini söyleyen Kamalak, şöyle devam etti:
 
"En yakın olay, biliyorsunuz Özgecan hadisesi. En yakın olaylardan bir tanesi, tek olay o değil. Türkiye genelinde o ses getirdiği için onu biliyoruz. Gelinen nokta bu. Düşünün bir anne diyor ki, 'Kızımı bekledim, bekledim gelmedi' diyor. Ne korkunç bir şey bu. Düşünün insan kedisi gelmese kanaatimce ev kendisine zindan olur, nerede diye onu arar ama burada gelmeyen ve gelmeyecek olan onun öz ciğerinden kopan yavrusu. 20 yaşında bir fidan üniversite öğrencisi. Ne oluyor, 22 yaşındaki, bu ülkenin okullarında yetişmiş olan bir genç tarafından hunharca katlediliyor, bunun daha vahimi babasından, arkadaşından yardım istiyor. Onlar da geliyor diyor ki 'Oğlum kız yüzünü cırmalamış, tırnaklarının arasında senin deriler var, ne yapalım, elini kes.' Yetmedi 'yakalım' diyor ve yakılıyor. Peki Milli Görüş ne diyor, önce ahlak ve maneviyat ancak nasıl bir ahlak ve maneviyat, hiç şüphesiz ki bu milletin örfüne, adetine, inancına uygun bir ahlak ve maneviyat."
 
 
SİYASETİN ÇITASINI YÜKSELTME SORUMLULUĞU TAŞIYORUZ
Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez seçildiği kongrede İl Başkanı Feti Pehlivan yaptığı konuşmada, “Algı operasyonları sosyal politikada da sorunları derinleştirmiştir. Gençlerimiz sahipsiz olması, depresyon ilaçları tüketiminin üç kat artması bunun göstergesidir. Boşanmaların artması, mahkum sayısının artması bu mantığın ürünüdür. Maddeyi önceleyip manadan uzaklaşan bu zihniyet insanımızı yalnızlaştırmıştır. Son 12 yılda sadece insanımız mı yalnızlaştı? Hayır, ülkemiz de yalnızlaştı. Ekonomide olduğu gibi dış politikada da çıkmaz sokaklara girdiler. Elinde bir planı olmayan ve bu yüzden model değil fotomodel olanlar BM güvenlik konseyinde boş masalara konuşmadılar mı? Sus pus olup koalisyon güçlerine katılmadılar mı? Tezkereyi paşa paşa imzalamadılar mı? Ülkemiz, gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek yönetici arayışındadır. Bu açıdan bizler, siyasetin mevcut tükenmişliğinden dolayı anlamını yitirmesine engel olma ve siyasetin çıtasını yükseltme sorumluluğu taşıyoruz. Ortak bir gelecekte söz birliği ve yol birliği içinde tarihi bir görevi omuzladığımız açıktır. Bu görev ve sorumluluklarımızla “Türkiye’nin Teminatı” olacağımızı herkes pek yakında görecektir” dedi.
 
 
Trakya'nın incisi, Payitaht’ın komşusu Tekirdağ İlimizin 5. Olağan Kongresini muhteşem bir atmosferde gerçekleştiriyoruz diyen GİK Üyesi Arslan Ateş, "Sadakatin, özverinin, vefanın, bilgeliğin şahsında tebellür ve tebarüz ettiği muhterem Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak'a, kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ateş, seçilecek yeni yönetimin hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyor ve heyecanımıza ortak olmak için 5. Olağan kongremize uzaktan yakından katılan misafirlerimize teşekkürler ediyorum” dedi.
Görev yapmış olan ilçe başkanı,belediye başkan adaylarına plaket töreni düzenlendi.
 
Tek listenin girdiği kongrede Feti Pehlivan tekrar il başkanı oldu.