info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Engelli Gençler 1 Günlük Asker Oldu

Engelliler Haftası ve Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci yılı kutlamaları kapsamında, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nda 55 engelli için temsili yemin töreni düzenledi.

Engelli vatandaşlar için düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. 1 gün askerlik yapan engelliler, daha sonra askerlik yemini etti. Engelliler adına konuşan Selim Açıkgöz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Atatürk ilke ve inkılâplarının yılmaz bekçileri olmaya and içtik” dedi. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve edebiyete kadar öyle kalacaktır diyen Açıkgöz, ”Ulu Önder Atatürk’ün izinde yürüyen ve ilkelerinin yılmaz bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri var oldukça hiçbir kuvvet hain emellerini gerçekleştiremez“ dedi.
 
Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, ”Anayasamızın 72. maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Ulusu için bir onur vesilesidir“ diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından engelli askerlere terhis belgeleri ve hediyeler verildi.