info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Öğrenciler Dünya Su Gününü Kutladı

Tekirdağ’da öğrenciler, 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladı. Suyun önemine dikkat çeken öğrenciler, Dünya Su Günü dolayısıyla hazırlamış oldukları resimleri de etkinlikte sergiledi.

Etkinlik, öğrencilerin Köprübaşı’ndan Tuğlalı Park’a yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından Tuğlalı Parkta toplanan öğrenciler, Dünya Su Günü ve suyun önemini anlatan şarkılar söyleyerek, oyunlarla suyun önemine dikkat çekti. 
 
Etkinlikte konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, öğrencileri gerçekleştirdikleri yürüyüş ve etkinlikten dolayı kutlayarak, "Bu yıl gözlenebilir ölçüde bir kuraklık yaşamaktayız. Umarım bu sorunun etkilerini yaz aylarında su kesintisi veya tarımda görmeyiz" dedi.
 
Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Ahi ise kuraklık ve küresel ısınmadan önce suyun öneminin anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak, su tüketimin düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Uydu fotoğraflarında Tuz Gölü ve Hazar Denizi’nde 1973 yılı ile günümüz arasındaki farkı gözle görmenin mümkün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahi, "Ülkemiz su zengini bir ülke değil. Su kaynaklarımızın sadece yüzde 1’’i içilebilir durumda. Küresel ısınma ve kuraklık belirgin ancak biz öncelikle kendi su tüketimimizi düzenlemeliyiz. Diş fırçalarken dahi musluğu açık bıraktığımızda 15 litre su harcayabiliriz. Bu büyük bir oran. Musluğu kapatarak bu oran 1 litreye kadar çekilebilmektedir. Minik öğrencileri bu duyarlılığından dolayı kutlar Dünya Su Günü’nde yapılan bu etkinliklerin öneminin anlaşılarak daha bilinçli su kullanımının aşılanmasını sağlamalıyız" ifadelerini kaydetti. 
 
Etkinlik sonunda öğrenciler, Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Ahi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mutlu’ya katılımlarından dolayı çiçek takdim etti. 
 
Öte yandan etkinlikte, Dünya Su Günü dolayısıyla öğrencilerin hazırlamış olduğu resimler de sergilendi.