info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı İş Adamları TASİAD ın İftarında Buluştu

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeğinde protokol ve Tekirdağlı iş adamları bir araya geldi.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) tarafından organize edilen  geleneksel iftar yemeğinde protokol ve Tekirdağlı iş adamları bir araya geldi. Yemeğe Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in yanı sıra, İl Genel sekreteri Mustafa Yel,  Sudan Ticaret Ateşesi Gasim Abdu,  Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Jandarma alay komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinoğlu, TSOBaşkanı Cengiz Günay, Vergi Dairesi Başkanı Abdülkayyum Karayel,AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral,  CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ Belediyesi eski başkanı Ahmet Aygün, Barbaros belediye başkanı Fikret Yılmaz, Antalya yağ Sanayi sahibi Hüseyin Toksoylu, TASİAD eski Başkanı Ebubekir Şimşek, TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, yönetim kurulu, Genel sekreter Engin Parlak, İşadamları davetliler . Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde hükümet ve muhalefet partisi temsilcileri aynı masayı paylaştı. CHP Tekirdağ il başkanı Kadir Albayrak ve Ak Parti il başkanı Soner Çizen aynı masada iftar açtı.

Ney dinletisi ile başlayan programda bir konuşma yapan TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı derneğin kurulduğu günden bu güne yapmış olduğu ulusal ve uluslar arası faaliyetlerinden bahsetti. TASİAD’ın sağlamış olduğu katkılar sayesinde bazı üyelerinin uluslararası piyasada rekabet edebilecek firmalar haline geldiğini belirten Özadalı, Tekirdağlıların gururu olacak ticari başarılara imza attıklarını belirtti.

Türkiye’nin önünde yakın gelecekte güzel günler olacağına inandığını belirten Özadalı, “Muhalefeti ile iktidarı ile bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirecek, bir çok problemimizi çözecek sivil anayasa yapılmasının arifesinde şehit haberleri ve terör olayları ile sarsıldık. İslamiyet öncesi kavimlerin bile savaş yapmadığı kutsal dönemleri vardı. Bu terör belasının hiçbir kutsalı yok. TMMM Başkanımız ‘bunlar insan bile olamaz’ demişti. Bunlar bin yıldır beraber yaşadığımız, Çanakkale’de beraber şehit düştüğümüz kürt kardeşimiz de olamaz. Dinle diyanetle de alakaları yok. Terörü destekleyenleri ve terör faaliyetlerinde bulunanları burada lanetliyoruz ve terör probleminin çözüleceğini cani gönülden inanıyoruz” dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut ise Somali’de yaşanan insanlık dramına değindi. Akbulut, davetlileri Somali’de yaşanan sıkıntıların çözümü adına aracı kurumlar vasıtası ile yardım eli uzatmaya davet etti. Programda Kimse Yokmu Derneği Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Celal Türkoğlu ile telefon bağlantısı kuruldu ve Somali’ye ulaştırılan yardımlar hakkında bilgi alındı. Davetliler de cep telefonu aracılığı ile yardımlarını ilgili kuruluşlara iletti.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ise konuşmasında Tekirdağ’ın doğusunda Çerkezköy ve Çorlusu ile bir sanayi şehri iken batısında hayvancılık ve çiftçilikle uğraştığını hatırlatarak şunları söyledi: “Ancak uluslararası ticarette deniz yolu önem kazanmaktadır. Tekirdağ mevcut iki uluslararası limanı ile tüm dünyaya açılmaktadır. Yeni yapılmakta olan limanımız ile de dünyanın en büyük gemilerinin yanaşabileceği bir limana daha sahip olacaktır.”dedi.

TASİAD’ın vermiş olduğu iftar yemeğinde yapılan çalışmalar, sinevizyon sunumu ile davetlilere gösterildi, yemek çok kalabalık bir işadamı topluluğunun bir araya geldiği sohbetler ile sona erdi.