info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

THK’nın 89. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Hava Kurumu (THK)’nun 89’uncu kuruluş yıl dönümü Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde törenle kutlandı.

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül'ün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan tören, basın açıklaması ile devam etti. THK Çerkezköy Şubesi adına basın açıklaması yapan Zümbül, THK'nın 5 yıl gibi kısa bir sürede 300 binin üzerinde gence havacılık eğitimi verdiğini söyledi.
 
THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, THK’nın, Cumhuriyetin ilk 25 yılında Atatürk’ün önderliğinde ve halkın olağanüstü desteğiyle yola çıktığını ifade ederek, "Birçok başarıya imza attık. 89 yıllık bir Cumhuriyet kurumunun Çerkezköy Şube Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum” dedi. 
 
Türk havacılığının askeri ve sivil havacılıkta, uluslararası ortamda ve bölgede güçlü ve saygın bir konuma sahip olduğunu belirten Zümbül, “Bunda en büyük pay THK’nındır. THK ve Türk havacılığı uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.
 
"ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYORUZ"
 
THK’nın, son 6 yılda birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini sözlerine ekleyen Mustafa Zümbül, “THK son 5 yılda 300 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verdi. Kurum olarak ‘ülkemizde havacılık alanında nitelikli iş gücü yoktur’ diyerek bu sorunu kabullenmedik. Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay üniversitesini 2011 yılında hayata geçirdik. İzmir Ulaştırma Fakültemizi hizmete açtık. Böylelikle THK Üniversitesi 4 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu ile ülkemiz havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. Kurumumuz, havadan yangın söndürme imkân ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal kurumdur. 17 helikopterimiz ile ülkemiz insanlarına Sağlık Bakanlığımız yönetiminde şifa dağıtmaya devam ediyoruz. 2014 yılında uçak fabrikası da kurulacak. Ülkemiz kendi uçağını üreterek göklerdeki hak ettiği yeri alacak. 2014 yılında inşallah üzerinde al bayrağımız ve Türk Hava Kurumu logosu olan uçaklarımızı gökyüzünde göreceğiz” ifadelerini kaydetti.