info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Hava Kurumu Çorlu da Eğitim Uçuşlarına Başladı

Türk Hava Kurumu (THK) Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde eğitim uçuşlarına başladı. Çorlu Havaalanı nda yapılan törende bir konuşma yapan Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, Çorlu da bir uçuş okulu ve uçuş faaliyetlerini sürdürmek üzere bugün faaliyetimizi başlatıyoruz.

Türk Hava Kurumu (THK) Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eğitim uçuşlarına başladı

Çorlu Havaalanı'nda yapılan törende bir konuşma yapan Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, ''Çorlu'da bir uçuş okulu ve uçuş faaliyetlerini sürdürmek üzere bugün faaliyetimizi başlatıyoruz. Bunun haricinde bir Havacılık Fakültesi kuracağız. Bu okulda, bu fakültenin içinde icrasına devam edecek. Uçuş okulumuzda başlangıçta pilotlarımızı yetiştireceğiz Havacılık sektörünün ihtiyacı olan bakım personeli, kule operatörü gibi personelimizi de yetiştireceğiz. Ülkemize, Türk Hava Kurumumuza, Çorlu'muza Trakya´mıza hayırlı olsun'' dedi.

Yapılan konuşma sonrasında ise glass kokpite sahip Cessna 172 tipi 4 uçakla eğitim başlatıldı. Eğitim uçakları ile Çorlu üzerinde tanıtım turu atıldı. Böylece üçüncü grup eğitim Çorlu'da 12 pilot adayı ile başlamış oldu. Dördüncü grup eğitimleri için ise kayıtlar devam ediyor. Ayrıca, Türk Hava Kurumu'nda pilot eğitim ücretlerinin peşin 63 bin 250 dolar olduğu bildirildi.

Kaynak : Medya73