info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Misinasına Uluslararası Ödül

Mercan Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Mercan, Çin in başkenti Pekin de düzenlenen 21. Chına Fısh Uluslararası Balıkçılık Malzemeleri ve Aksesuarları Fuarı nda, firmalarının üretimi olan misinanın birincilik ödülünü aldığını bildirdi.

Mercan, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, misina üretim ve ambalajlama konusunda 16 yıldır faaliyet gösteren Mercan Balıkçılık Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin, fuara katılan 80 ülkeden 474 firma arasında misina kategorisinde, dizayn, teknoloji, yenilik, kullanımda verimlilik, ürün güvenliği ve çevre duyarlılığı dallarında birinci seçildiğini söyledi.

Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-19 şubat tarihleri arasında düzenlenen Chına Fısh'in, dünyanın en büyük balıkçılık malzemeleri sektör buluşması olduğuna dikkati çekti.

Bu fuara katılan ilk Türk firması olduklarını kaydeden Mercan, böyle bir ödülü de Türk firmasının almasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Çin'in, balıkçılık malzemeleri konusunda dünya pazarlarında büyük bir paya sahip olduğunu anlatan Mercan, Çin'de kazandıkları ödülü Türkiye'ye armağan ettiklerini söyledi. Mercan, şunları kaydetti:

''Dünyada, Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, Malta, Portekiz, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin yanında, Suriye, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Çin gibi Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. 2012'de kapasite ve ürün çeşitliliğini yüzde 70 artırmayı hedefliyoruz. Önemli bir sektör olan balıkçılık malzemeleri konusunda da başarılara imza atabileceğine inancımızı pekiştiren bu ödül, yeni atılım ve başarılarımız için itici güç olacak.''

Kaynak : Zaman