info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye nin, En Hızlı Büyüyen Yüz Şirketi Arasında

Tekirdağ ın Malkara ilçesinde babası ile birlikte kurduğu gıda şirketinin başında duran genç girişimci 26 yaşındaki Nurdan Altay, kısa sürede Türkiye de en hızlı büyüyen 100 şirket arasına girmenin gururunu yaşıyor.

 

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde babası ile birlikte kurduğu gıda şirketinin başında duran genç girişimci 26 yaşındaki Nurdan Altay, kısa sürede Türkiye'de en hızlı büyüyen 100 şirket arasına girmenin gururunu yaşıyor. 
 
Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketi 4,5 yıl önce babasıyla kurduklarını belirterek, "Nurdan Gıda Pazarlama olarak şu anda Marmara Bölgesinde 3 binin üzerinde bir satış noktasına ulaşırken, yurt dışında Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Almanya olmak üzere 6 ülkeye ihracatımız var" dedi. 
 
Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirdiğini ifade eden Altay, şu bilgileri aktardı: 
 
"İş hayatına babamdan dolayı yabancı değildim ama Anadolu Lisesini Tekirdağ'da okumam ve 4 yıllık İstanbul Üniversitesi maceram vizyonumu açtı. İstanbul imkan sağladı, eğitimim devam ederken önemli firmalarda staj yapma imkanı buldum ve önemli tecrübe edindim. Üniversite bittiğinde burada çalışmayı ve Malkara'ya dönmeyi düşünmüyordum. Ancak, bozulan sağlığım nedeniyle geriye dönmek zorunda kaldım. Babam ile Nurdan Gıda Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketini kurduk. 
 
Altay, 20 değişik kuru gıda ürününü 80 değişik gramajdaki hazırlanmış paketlerde müşterilerine ulaştırdıklarını belirterek, ürünlerinde öncelikle kendilerinin yemeyecekleri ürünü satmayacakları ilkesi doğrultusunda üretim yaptıklarını kaydetti. 
 
Altay, "Almanya'da bir şirket ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu şirket aracılığıyla da Hollanda ve İngiltere'ye açılacağız. Yeni yıldaki hedefimiz Malkara'da 4 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine inşaa ettiğimiz yeni yerimize taşınmak, 35 personelimizi iki katına çıkarmak, 16 olan araç filomuzu 100'e, 3 bin olan dağıtım noktamızı da 25 bine çıkarmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 
 
"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Harvard Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren AllWorld Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının, (TEPAV) ülkemizin en hızlı büyüyen 100 şirketini tespit etmek için bir yarışma başlattığını öğrendim" diyen Altay, bunu üzerine başvuru yaptıklarını ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girdiklerine ilişkin davetiye aldığını anlattı. 
 
Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüten Altay, kadınlara Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri, (ABİGEM) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, (KOSGEB) ve Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa birçok eğitimler verdiklerini ve olanaklar sunduklarını da belirtti.