info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye’nin En Güvenilir Restoranı Tekirdağ’dan

4.ncüsü düzenlenen Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nin ardından, yıl içinde yapılan denetim ve değerlendirmeler sonucunda ödüle hak kazanan firmalar açıklandı.

2012 yılında ipi göğüsleyen Özcanlar Köfte, bu yıl da Zincir Restoranlar Kategorisi’nde Türkiye’nin En Güvenilir Restoranı seçildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ile İstanbul Yıldız Sarayı’nda düzenlenen Zirve’ye Gıda ve Perakende sektörlerinin çeşitli kategorilerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirket temsilcileri katıldı. Tarladan Sofraya Güvenilir Gıdanın Sektör Boyutu ve Güvenilir Gıda İçin Laboratuar Uygulamaları konularındaki panellerin ardından yaşayan en büyük tarihçimiz Prof.Dr. Halil İnalcık’ın oturum başkanlığında Osmanlı Dönemindeki Gıda Denetimi konuşuldu.
 
Panellerin ardından düzenlenen ödül töreninde ise alanlarında en başarılı şirketler ödüllendirildi. Tekirdağ’lı Özcanlar Köfte, zincir restoranlar kategorisinde Türkiye’nin en güvenilir Restoranı seçildi. Şirketin Genel Müdürü Mestan Özcan 14.Eylül’de Yıldız Şale Sarayı konferans salonunda düzenlenen bu ödül töreninde üst üste 2.kez ödül almış oldu .
 
Zincir restoranlar kategorisinde adayların, yıl boyunca hammaddeleri olan et ve sebze tedarikinden başlayarak müşterisinin masasına servisine kadar tüm aşamaları ayrı ayrı titizlikle değerlendirildi. Bina yapıları, restoran, mutfak, depolama alanları ve üretimhanelerin hijyeni, uluslararası kabul görmüş standartlarda belgeli üretim yapılıp yapılmadığı, lezzet, servis ve hijyende süreklilik ve istikrarın tüm şubelerde sağlanıp sağlanmadığı gibi konular ve müşterilerine gösterdikleri özen incelendi.
 
Ödülü ikinci kez kazanmayı başaran Özcanlar Köfte’nin Genel Müdürü Mestan Özcan törenden sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
“2012 yılında bu ödülü aldığımızda, bunun büyük bir sorumluluk olduğunu, kalite çıtamızın bir kademe daha yükseldiğini ve ödülü tekrar kazanmak için daha çok çalışmamız gerekeceğini söylemiştim. Bugün bu hedefe ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ödüle ikinci kez ulaşmamızı sağlayan tüm çalışanlarımıza ve bizi İstanbul’da Tekirdağ’da Çorlu’da yalnız bırakmayan müşterilerimize,  sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. İkinci kez alınan ödülün tescillediği kalite ve memnuniyet seviyemizi korumak ve yeni açılacak şubelerimizde de aynı seviyede hizmet vermek en büyük hedefimiz olacaktır.
 
Özcanlar Köfte Hakkında:
 
Aileden köfteci iki usta, İsmail ve Arif Özcan kardeşlerin 1953 yılında açtıkları dükkan ile temelleri atılan Özcanlar Köfte, Tekirdağ Köftesi’nin ülke çapındaki şöhretine en önemli katkıyı yapan işletmelerdendir.
 
Trakya eti, Tekirdağ usulü hazırlık ve usta işi ızgara. İşte değişmeyen, 60 yılda yüzbinlerce kez test edilen lezzetin sırrı. Lezzet standardını bu kadar uzun süre koruyabilmenin koşulu ise aile reçetesinin yanı sıra et kalitesinin de yıllar içinde muhafaza edilmesi. İşte bu sebeple Özcanlar, kendi çiftliğini kurmuş ve sadece Trakya’nın otlaklarında, meralarında beslenen hayvanların etlerini kullanmaktadır.
Besiden ızgaraya kadar uzanan tüm üretim süreci, ziraat ve gıda mühendislerince kalite ve hijyen; aile geleneğini sürdüren lezzet üstadlarınca da usul ve lezzet kontrolünden geçer. Öncelik daima üretim ve ürettiğinden %100 emin olmaktır. Özcanlar’ın meşhur köfteleri sadece gerçek etten üretilir. Hiçbir koruyucu, katkı maddesi; soya veya mekanik kıyma içermez. 1953′te nasılsa bugün de öyle üretilir.
Tekirdağ, Çorlu ve İstanbul’da toplam 2200 koltuk kapasiteli restoranları, 2 adet et marketi, 1500 dönüme yayılan çiftliği, 3.000 metrekarede kurulu üretim tesisi  ve 300’e yakın çalışanı ile bölgesinin en önemli ekonomik varlıklarındandır.