info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ufuk Eğitim Kurumları’nın Kardeşlik Projesi Tuttu

Özel Ufuk Eğitim Kurumları’nın geliştirdiği, ’Doğu-Batı Kardeşliği Projesi’ çerçevesinde Van’ın Erciş ilçesinden 18 köy muhtarı, 2 esnaf ve 2 öğretmen, Antalya’nın Alanya ilçesinde 3 gün boyunca ağırlandı.

Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın geliştirdiği, 'Doğu-Batı Kardeşliği Projesi' çerçevesinde Van'ın Erciş ilçesinden 18 köy muhtarı, 2 esnaf ve 2 öğretmen, Antalya'nın Alanya ilçesinde 3 gün boyunca ağırlandı. 
 
Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın geliştirdiği Alanya ve Erciş Kaymakamlığı'nın da desteklediği 'Doğu-Batı Kardeşliği Projesi' çerçevesinde depremde yıkılan Van'ın Erciş ilçesinde 18 köy muhtarı, 2 esnaf ve 2 öğretmen, Alanya'nın köy muhtarları tarafından ağırlandı. Muhtarları ilçede bulunan esnaf ağırladı. Vatandaşlar, muhtarları 3 gün boyunca Antalya ve Alanya'da tarihi turistik yerleri de gezdirdi. Proje sayesinde karşılıklı hediyeleşen muhtarlar, samimi bir dostluk kurdu. Ufuk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdulkadir Gürsoy, proje çerçevesinde her yıl karşılıklı olarak misafir ağırlandığını söyledi. Böylece kardeşliği daha da pekiştirdiklerini ifade eden Gürsoy, son yıllarda muhtarlara hediye dağıttı. Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte konuşan Gürsoy, birlik ve beraberliğin sürekli geliştiği bir ülke haline geldiklerini söyledi. Son zamanlarda huzurlu bir ülke olarak dikkat çektiklerini dile getiren Gürsoy, “Ufuk Eğitim kurumları olarak buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bize destek veren muhtarlarımıza, öğretmen, okul müdürleri, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim.” dedi. 
 
Erciş Gözütok Muhtarı Abdurahman Bilici Alanya'da meslektaşlarından ve Ufuk Eğitim Kurumları'nın göstermiş olduğu misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Bu birlik beraberliği sağlayan Erciş ve Alanya Kaymakamlığı'na ve Alanya halkına teşekkür eden Bilici, 'Hepimiz aynı ülkenin insanıyız. Ayrılamaz ve bölünemez bir bütünlüğümüz var.” diye konuştu.
 
MUHTAR ZORTUL: DEMEKKİ TÜRKLER BİZİ ÇOK SEVİYOR
Depremden sonra muhtarlığını yaptığı Erciş Kırkdeğirmen köyüne 3 tır yardım gönderildiğini ifade Sedrettin Zortul, gelen yardımları dağıtmak için torunuyla birlikte gittiğini söyledi. Yardım poşetinin birini alıp açtığını bir çocuk montu gördüğünü ifade eden Zortul, “Montun içinde bir telefon numarası vardı. Bu telefon numarasını telefonla arayıp sorduk. Tekirdağ’dan benim gibi yaşlı biri çıktı. Görüştük ve konuyu izah ettim. Telefonda konuştuğum kişi montu kendi torununun hediye ettiğini ve birlikte paketleyip gönderdiklerini söylemişti. Bende aynı şekilde torunuyla birlikte o hediyeyi almaya gitmişim. Bu beni çok düşündürdü. Demekki Türkler, ‘Bizi seviyor’ diye düşündüm. Ben şunu çok iyi biliyorum ki karşılıklı birbirimizi çok seviyoruz. Ayrılmaz bir parçayız” şeklinde konuştu.
 
Alanya Gümüşgöze Köyü Muhtarı Mustafa Özmen’de hiç kimseye ayrı gayrı davranmadıklarını belirtti. Özmen şöyle konuştu: 'Biz hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizi atmadık ve atmayacağız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi de terör örgütü ile bir tutmuyoruz. Kardeşlerimizi seviyoruz.”