info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ülkenin En Küçük OSB si Veliköy de Kuruluyor

Geçtiğimiz yıl Veliköy Islah OSB’nin kurulduğu Veliköy’de, ikinci OSB’nin kurulması için de çalışma başlatıldı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
 
Çerkezköy-Veliköy-Yalıboyu OSB’nin kuruluşu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Gelişen ve büyüyen Veliköyümüzde geçtiğimiz yıl Veliköy Islah OSB’nin kuruluş aşamasını gerçekleştirdik. 2. OSB’yi kurma çalışmalarını da başlattık. Eylül ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğiz” dedi.
 
TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK OSB’Sİ
 
Bunun kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Belindir, “Yalıboyu OSB Türkiye’nin en küçük OSB’si olacak. 38 hektar üzerine kurulu. İçerisinde 19 firma faaliyet gösteriyor. Zaman içerisinde sayı artacaktır” dedi. Veliköy’ün cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Belindir, “OSB sanayilerimizin ortak bir araya gelip, enerji anlamında tasarruf sağlamaları, çevreye en az zarar verecek şekilde üretim yapmaları için çok önemli” dedi.
 
BÖLGEMİZE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
 
Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ve arıtma tesisi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Sanayi atıklarının çöevreyi kirletim boyutunu en aza indirerek derin deşarj olarak marmaraya verilmesi düşünülüyor. Veliköy OSB’ye 80 fabrika dahil oldu. Veliköy’ün gelişimi devam ediyor. Organize Sanayi Bölgeleri çevre anlamında kirliliğin azaltılması ve istihdam için önemli. Vatandaşlara iş imkanı sağlıyorlar. Çerkezköy ile birlikte koordineli bir şekilde sanayimiz büyüyor. Bunlar hem sanayicinin hem bölgenin yararına olacak hem de ülke ekoonmisine katkı sağlayacak” diye konuştu.