info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ürettiği Tarım Makinelerini İhraç Ediyor

Türkiye de tarım makinelerinin üretiminde önemli bir paya sahip olan Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesinde üretimi yapılan makinelerin bir çoğunun ihraç edildiği bildirildi.

 

Türkiye'de tarım makinelerinin üretiminde önemli bir paya sahip olan Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde üretimi yapılan makinelerin bir çoğunun ihraç edildiği bildirildi. 
 
Kurt Mühendislik Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Kemal Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde CNC tezgahlarda son teknoloji kullanılarak ürettikleri tarım makinelerini öncelikle balkan ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini ifade etti. 
 
Hayrabolu'nun, Türkiye'de tarım makineleri üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu belirten Kurt, şu bilgileri aktardı: 
 
"Tarım makineleri yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ediliyor. Fabrikamızda üretilen tarım makinelerinin yüzde 40'lık bölümünü iç piyasaya, yüzde 60'lık bölümünü yurt dışına Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Litvanya, Azerbaycan, Libya ve Mısır'a ihraç ediyoruz. Yurt dışına en çok Pnömatik Hassas ekim makinesi ve yaylı ara çapa makinelerinin ihracını gerçekleştiriyoruz. Hayrabolu'dan artık teknolojik tarım makineleri ihraç ediyoruz. " 
 
"ÜRETİMDE SON TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ"
 
Kurt, 1963 yılında babası Hasan Basri Kurt tarafından tarım makineleri üreten bir atölye olarak kurulan iş yerlerinin, 1993 yılından itibaren kurumsallaşarak ihracat yapan firma haline geldiğini kaydetti. 
 
Yerli ve yabancı çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda, üretim ve ticaret hayatına devam ettiklerini belirten Kurt, şunları kaydetti: 
 
"Üretimde son teknolojiyi kullanıyoruz ve sürekli kendimizi yeniliyoruz. İki bin metrekare kapalı ve iki bin metrekare teşhir ve depomuzun yanı sıra Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kurulum çalışmalarına devam ediyoruz. Hedefimiz iş başarısı yüksek ve verimi en iyi yönde etkileyecek çiftçimizin iş ve verim gücünü artıracak makineleri üreterek çiftçilerimizin birim alandan en yüksek verimi almalarını sağlamaktır. Hayrabolu'nun sanayi sitesinde birçok tarım makineleri imalatçısı ürettiklerinin bir çoğunu yurt dışına ihraç ediyor. " 
 
Fabrikalarında, pnömatik ekim, ünivarsal ekim, yaylı ara çapa, ağır tip yaylı kültivatör, ağır tip katlanabilir kültivatör makinelerinin üretimini yaptıklarını ve çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda özel tarım makinelerini de ürettiklerini belirten Kurt, ihracatta 2010 yılında gerçekleştirdikleri toplam cirolarını bu yılın ilk beş ayında yakalayarak 1 milyon avroya ulaştıklarını ifade etti. 
 
Kurt, ürettikleri tarım makinelerine iç ve dış talebin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.