info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya Basınla Kahvaltıda Buluştu

Vali Ali Yerlikaya Basınla Kahvaltıda Buluştu

  İlki 22 Eylül tarihinde yapılan "Basınla Buluşma Toplantıları"nın 2.si bugün Polisevi’nde yapıldı.
   Vali Yerlikaya toplantıya başlarken Basınla yapılan ilk buluşma toplantısından bugüne kadar  geçen sürede yapılan işler hakkında bilgi verdi.

   Vali Yerlikaya, 4 Kasım tarihinde Şarköy ilçemizde yaşanan ve 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdikten sonra yakınlarına ve Şarköy halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Önümüzdeki günlerde Şarköy'de yapılacak bir toplantı ile konunun tüm yönleri ile değerlendirileceğini ifade etti.

   Vali Yerlikaya  konuşmasına  2 başlık halinde devam etti.

   İlki; 5 Mayıs 2011 tarihinde startı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından verilen Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında uygulanmaya başlayan Islah OSB çalışmaları konusunda oldu.  

   15 Ekim tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda 6 Islah Organize Sanayi Yönetim kurullarının katılımı ile açık ihale olarak yapılan; hali hazır haritaların zemin etütlerinin ve sismiklerinin, 1/5000’lik ve 1/1000’liklerinin ihalesi konusunda bilgi verdi.
  Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Yerlikaya  90 günlük süre içerisinde yani 15 Ocak 2013’te bu işin biteceğini söyledi.
  Kasım ayının çalışma hızı açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya;
 6 Islah OSB‘nin Arıtma Projesi ve Marmara Denizine Derin Deşarjının Projesi ve tüm dosyalarının  satın alma ihalesinin   yapılacağını ifade ederek Kasım 2012’den Ocak 2015’e kadar Islah OSB’lerin tüm alt yapı ve üst yapılarının bitirileceğini söyledi.

 Ayrıca OSB veya Islah OSB alanlarında doluluk %75 oranına ulaşıncaya kadar OSB alanları dışındaki mevcut planlı sanayi alanlarında  yeni sanayi yatırımlarına izin verilmeyeceğini ifade etti.

  Vali Yerlikaya ikinci olarak; Toprak Kurulu ve Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan kararlar ile ilgili olarak bilgi verdi.Toprak Kurulu ve Mahalli Çevre Kurulu’nun almış olduğu kararların bundan sonra web sitesinden kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.                           
  Konuşmasının sonunda 22-23-24 Ekim tarihlerinde Saray- Çorlu ve Çerkezköy ilçelerimizde yaşanan sel olayı sonrası yapılan çalışmalarla ile ilgili de bilgi vererek ödeneklerin  anında ve gecikmeksizin selzedelere ulaştırıldığını ifade etti.
  Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
  Toplantıya;il ve ilçelerde görev yapan ulusal ve yerel televizyon temsilcileri, radyo, ajans muhabirleri ile gazetelerin temsilcileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.