info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Vali Ali Yerlikaya, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlamıştır. Mesajı şöyledir;

Doğumumuzla başlayıp hayatımızın sonuna kadar da, imkanlarından azami şekilde yararlandığımız sağlık hizmeti; insanlık tarihinin başladığı ilk günden bugüne kadar, insanlarımızın sağlıklı ve devamında mutlu bir yaşam sürmelerini amaç edinen ‘Tıp Bilimi’ ile, sürekli gelişim ve ilerleme kaydetmiştir.
Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar aynı zamanda, ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığının da önemli bir göstergesidir.
Bugün, sosyal devlet anlayışını benimsemiş ülke ve toplumlarda, sağlık hizmetleri standartının en üst seviyeye çıkartılması ve beraberinde toplum sağlığının güvence altına alınması, bunun en somut örneğidir.
Tüm dünyada, büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine paralel olarak, ülkemizde de, tıp alanında her geçen gün önemli gelişmeler ve yenilikler yaşanmaktadır.
Özellikle, teknolojinin gelişmesi ve beraberinde bilimin ilerlemesi ile birlikte; doktorlarımız, tıp alanında heyecanla izleyip, takip ettiğimiz, önemli başarılara imza atmakta ve ilkleri başarmaktadırlar. Bu kıvanç verici gelişmeler de, millet olarak bizleri sevindirmektedir.
Hayatımızda en önemli varlığımız olarak kabul ettiğimiz beden ve ruh sağlığımızı, emanet ettiğimiz başta doktorlarımız olmak üzere, diğer sağlık personelinin, bizlerde her zaman özel bir yerleri olmuştur.
Bu gerçeklikten hareketle, hayatiyet arz eden ve son derece meşakkatli bu kutsal mesleğe emek vermiş, hekimlerimizi saygı ile selamlıyor, meslekleri uğrunda yaşamlarını kaybetmiş tüm hekimlerimizi de, minnet ve şükran duyguları ile anıyorum.
14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına, şehrimizde fedakârca hizmet veren, değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.