info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vali Ali Yerlikaya dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

İslam dininin peygamberi olarak Hz. Muhammed, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir. İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Kur’an-ı Kerim, O’nun, Hz. Muhammed’in aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir.

 

İslam dininin peygamberi olarak Hz. Muhammed, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir.
İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Kur’an-ı Kerim, O’nun,  Hz. Muhammed’in aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir. Hz. Muhammed, bizlere inanan insanın, yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını, yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharındayken kaybetmek üzere olan yetimlere,  sırt dönemeyeceğini örnek yaşantısı ile öğretmiştir.
Sevgili Peygamberimiz, bundan on beş asır önce  insanların deyim yerindeyse yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.
Bugün, O’nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini, yine yaşantımızda birbirimize üstünlük taslama düşüncesinden uzak, kalbi hastalıklarımızı bir tarafa bırakarak, sevgi ve kardeşlik bilinci içinde bir yaşam diliyoruz.
Bu haftada şehrimiz, ülkemiz ve ülkemiz dışında “Kutlu Doğum Haftası” boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin; insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, “Kutlu Doğum Haftası”nın Tekirdağlı hemşehrilerimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”