info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaşlar Şarköy Meydanında Yağmur Duası İçin Buluştu

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle onlarca vatandaş şehir meydanında yağmur duası için buluştu.

Havaların mevsim normallerinin aksine kurak gitmesi sebebiyle Şarköy ve bölgesine su getiren derelerin kurumasından dolayı Ak Parti Şarköy İlçe Teşkilatı, yağmur duası düzenledi.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yağmur duası, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu’nun konuşmasıyla başladı. Yeşiloğlu, yaptığı konuşmasında meydanda yağmur duası için toplandıklarını ifade ederek, “Bu meydanı bize tahsis eden bu yağmur duasını yapmamıza vesile olan, bu organizasyonu gerçekleştiren, işini gücünü bırakıp buraya toplanan herkesi tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Allah’a Rabbimize yalvarmak dua etmek için buraya toplanmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Burada yağmur duası için toplandık. Bu dinimizde geleneğimizde olan bir husustur. Sevgili Peygamberimiz böyle buyuruyor: “Dua ibadetin ta kendisidir.” Biz aynı zamanda ibadet etmek için burada toplandık. Sevgili Peygamberimiz kuraklık olduğunda kendisine müracaat olduğunda ellerini açmış Allah’a yalvarmıştır” dedi. 
 
Çarsı Camii İmamı Alişah Can ve Kebir Camii İmamı İbrahim Baran tarafından Kur’an okunmasının ardından Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından yağmur duası okundu. 
 
Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Ak Parti Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer ve Şarköy halkının katımlıyla yapılan yağmur duasının ardından Ak Parti Şarköy İlçe Başkanlığı tarafından pilav ayran dağıtıldı.