info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaşlara Kontör Uyarısı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları, cep telefonu ile aranıp kontör isteyen kişilere karşı uyarıldı.

Ülke ve bölge genelinde son günlerde yaşanan kontör dolandırıcılığı olaylarının arttığını belirten Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları kontör dolandırıcılığı konusunda uyardı.
Vatandaşların dolandırıcılar tarafından cep telefonlarından arandığını belirten yetkililer; ?Kullanmış olduğunuz cep telefonundan emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyerek; telefonunuzun sim kartının kopyalandığı, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığı ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermelerinin gerektiği" şeklinde konuşarak kontör isteyen kişilere inanmamalarını istediler.
Sizin ve başka vatandaşların "cep telefonu numaralarını sizin adınıza başkaları kullanıyor ve çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek. Biz şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin. Operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları size ödeyecek" diyerek kontör talep edenlerin de türediğini belirten yetkililer vatandaşları uyardı. Kontör dolandırıcılığı olayı ile karşı karşıya kalan vatandaşların durumu 155 Polis İmdat Telefonlarına bildirilmesi de istendi.
Bazı vatandaşlar da kontör dolandırıcılığının ödül kazandınız mesajları ile yapıldığını savundu. Ödül Kazandınız mesajı gelen numarayı arayarak ne kazandıklarının sorulması üzerine yüklü miktarda para yanıtını aldıklarını belirten bazı vatandaşlar, ?Ancak ödülün alınabilmesi için kontör isteniyor. Bu da dolandırıcıların yeni oyunlarından biri. Bu kişilere asla itibar edilmemesi gerekiyor" dediler.