info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Halk Eğitim Binası Onay Aşamasında

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları yönetmeliğinin 58. maddesine istinaden İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu’nun ikinci toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Aralık ayında Bakanlıktan gelecek onay cevabını bekliyoruz. Eğer onay gelirse 2015 yılında Çerkezköy’e büyük bir halk eğitim merkezi kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
 
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıda Çerkezköy’de ki Halk Eğitim faaliyetleri masaya yatırıldı.
 
HALK EĞİTİM MERKEZİNDE YAPILDI
 
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akın, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal, İlçe Okul Müdürleri ve Çerkezköy Mahalle Muhtarları katıldı.
 
ONAY GELİRSE 2015'TE YENİ HALK EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay toplantıda bir konuşma gerçekleştirirken, 2015 yılında yeni ve büyük bir Halk Eğitim Merkezi için onay aşamasında olunduğunu dile getirerek, “Halk eğitimde toplam 67 kurs var. Hayat boyu öğrenme adı altında İnci Narin İlkokulunda belirlediğimiz yer için bakanlığa teklif sunduk ve onay işlemi dışındaki çalışmalarımızı tamamladık. Aralık ayında bakanlıktan gelecek onay cevabını bekliyoruz. Eğer onay gelirse 2015 yılında Çerkezköy’e büyük bir halk eğitim merkezi kazandıracağız.” dedi.
 
KÜTÜPHANE, RAM VE HALK EĞİTİM BİR ARADA
 
Kubilay, Halk Eğitim Merkezi'nin geçici olarak ise Yüksek Okul Binası’nı kullanabileceğini dile getirirken “Mevcut Yüksek Okul’un Veliköy’de ki kampüse taşınmasının ardından Yüksekokul yerinde Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Kütüphane çalışmamız olacak. Bunları daha önce basınla da paylaşmıştık” şeklinde konuştu.
 
HER AY EN AZ BİR KERE TOPLANTI OLACAK
 
Düzenlenen toplantıyı her ay en az bir kere yapacaklarını da açıklamalarına ekleyen Kubilay, “ÇTSO temsilcileride yapılacak toplantıya iştirak edecekler bundan sonra. Bu toplantıları ÇOSB'nin yeni Konferans Salonu'nda da konferans ve seminer şeklinde gerçekleştirebiliriz” dedi.
 
NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACININ FARKINDAYIZ
 
Çerkezköy'ün, Türkiye’nin sanayi şehirleri arasında önemli bir konumda bulunduğunu dile getiren Kubilay "Çerkezköy sanayi kenti ve nitelikli elemana fazlasıyla ihtiyaç duyan bir yer. Burada ki nitelikli eleman ihtiyacını hepimiz biliyoruz. Bu noktada Halk Eğitim Merkezleri devreye giriyor, açılacak kurslarla nitelikli ve ara eleman ihtiyaçlarının önemli noktada Halk Eğitim Merkezleri tarafından karşılanabilir. Halk Eğitimin yanı sıra gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına da spora yöneltmeliyiz. Yapılacak gençlik merkeziyle de genç nüfusa sahip Çerkezköy’ün spor ihtiyacını da biraz olsun karşılaşmış olacağız" dedi.
 
375 KURS, 7 BİN 899 KURSİYER
 
Kubilay son olarak Halk Eğitim Merkezi faaliyet raporlarına da bakarken “2011-2012 yılında mesleki kurs 141, sosyo kültürel 198, okuma yazma kursu olarak da 36 kurs açıldı. Bu yılda toplam 375 kurs ve 7 bin 899 kursiyer kurslara katılmış bulunuyor. Biz herkesi Halk Eğitim Kampanyasına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.