info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Kanunu Trakya da ilk defa Peryön Semineri ile konuşulacak

Yeni Kanunu Trakya da ilk defa Peryön Semineri ile konuşulacak

Kanun Tüm İşçi ve İşverenleri İlgilendiriyor

18 Ekim  2012 tarihinde kabul gören 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu 7 Kasım 2012’de Resmî Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yeni Kanun ülkemizdeki sanayici ve çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli kararlar içeriyor.

Kanun Trakya Bölgesinde İlk Defa PERYÖN Seminerinde Konuşulacak

Peryön Trakya Şubesi tarafından düzenlenen 12 Aralık 2012 Çarşamba Günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonunda Saat:13:30’da başlayacak olan seminerde, yeni kanunun tanıtımını, bilinmeyen yönlerini ve kanunun getirdiklerini anlatmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim DEMİRCAN konuşmacı olarak katılacak.

6356 Sayılı Kanun ile İş Kolu Sayısı 28’den 20’ye düşüyor.

Yeni kanun ile meslek ve işyeri sendikaları eskiden olduğu gibi kurulamayacak. Sendika kuruluşuyla ilgili eksikliklerde, Valiliklerce doğrudan kapatma davası açmak yerine ek süre ile düzeltme istenecek. Sendikalara üye olma yaşı 15’e düşüyor Hava Taşımacılık İşkolundaki grev yasağı kaldırılırken grev süreci ve grev yasaklarına her hangi bir değişiklik olmayacak. İşyerlerinde gerçekleşen grevlerde grev gözcüleri için barınak ve çadır yasakları kaldırılıyor.

Özber ÇETİN;“Daha bir çok konu ve açıklama PERYÖN’ün Seminerinde”

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi Başkanı Özber ÇETİN, kanunla ilgili bir çok konuya 12 Aralık’taki toplantıda uzun uzun değineceklerini dile getirirken. Bölgemiz sanayicileri, işveren temsilcileri, çalışanları ve sendikalarını yakından ilgilendiren bu toplantıya gereken itinayı göstermeleri konusunda uyardı. PERYÖN Trakya Şubesi tarafından organize edilen, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Metal, ve Teksif Sendikalarının da işbirliklerinin olduğu toplantı 13:00’da başlayacak. Toplantıda katılımları ile destek veren Trakya Bölgesi Sendikaları; Özber ÇETİN’e böyle anlamlı ve güzel bir konuyu hızlı bir şekilde PERYÖN olarak Trakya Gündemine taşıdıkları için minnettar olduklarını belirttiler.