info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni nesil traktör Tekirdağ da

Almanya dan, Türkiye ye 3 adet getirilen yeni nesil traktörlerden birisi Tekirdağ da kadın çiftçi tarafından satın alındı

Deutz Fahr Traktör bölge bayisi Veli İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye de 3 adet bulunan traktörlerden birini Tekirdağ da kadın çiftçi Özden Özen e sattıklarını söyledi.
Traktörün, son teknolojiyle donatıldığını ve talep üzerine üretici firma tarafından Tekirdağ, Adana ve İskenderun a birer adet gönderildiğini ifade eden İnal, 280 beygir gücündeki traktörün 130 bin avroya satıldığını bildirdi.
İnal, iki tarım ekipmanının aynı anda kullanılabildiği traktörün, tarım ekonomisi için gerekli tüm donanımları üzerinde çalıştırabilme özelliğine de sahip olduğunu söyledi.
Traktörün tüm kabin donanımının elektronik olduğunu bildiren İnal, aracın joyistik ile kontrol edildiğini belirterek, "Son derece lüks biçimde tasarlanmış traktörde, sürücünün konforu için her şey düşünülmüş. Klimalı kabinlerdeki rahatlık, son model Avrupa menşe otomobillerden de fazla" dedi.
Traktörün, 550 litre kapasiteli yakıt deposunun bulunduğunu, hidrolik kolların 13 ton kaldırabildiğini ve 6 valf çıkışı olduğunu bildiren İnal, şöyle devam etti:
"Traktörü Tekirdağ da kadın çiftçiye sattık. Almanya dan isteğimiz üzerine gelen traktör, Türkiye de 3 adet satıldı. Diğer çiftçilerimize de bu traktörü tavsiye ediyoruz. Krediyle satın alabileceklerini anlatıyoruz. Son teknolojiyle donatılan bu ürün, diğer markalara göre yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor. 5 traktörün yapacağı işi tek bir traktörle yapabiliyorsunuz."
İnal, traktörün günlük 750 dekar tarla işleme kapasitesine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
Traktörü satın alan kadın çiftçi Özden Özen ise, konuyla ilgili çok fazla konuşmak istemediğini belirterek, ihtiyaç duyduğu için bu aracı satın aldığını kaydetti.
Kaynak: (AA)