info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yer Altı Otoparkı İnşaatı Hızlandı

Mayıs ayı içerisinde yapımına başlanan 100 araç kapasiteli Yer altı Otoparkı inşaatı tüm hızı ile sürerken, yer altı otoparkının 1. kısmının direklerinin dikimi tamamlandı ve 2. kısmın betonu atıldı.

Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi arasında bulunan Güven Sokak’ta yapımı devam eden 100 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşaatı Güven Sokak’ta bulunan yaklaşık 15 ağacın sökülmesinin ardından hızlandı. Ağaçların sökülerek Atatürk Viyadüğü yanında bulunan alana dikilmesinin ardından çalışmaları hızlandıran üstlenici firma BMA İnşaat 3 kısım halinde yapılacak olan yer altı otoparkının birinci kısmının direklerini dikerken, ikinci kısmın betonunu ise serdi.
 
Çerkezköy Belediyesi tarafından 1 milyon 117 bin TL’ye ihalesi yapılan ve BMA İnşaat tarafından yapılacak olan yer altı otoparkının yaklaşık 100 araç kapasiteli olacağını belirten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri,
 “Yer altı otoparkının kapasitesi yaklaşık 100 araçlık olacak. Hedefimiz öncelikli olarak Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununu çözmek” açıklamasını yaptılar.
 
İKİ CADDEDEN GİRİŞ VE ÇIKIŞ OLACAK
 
Yapımına başlanan yer altı otoparkının Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden giriş ve çıkışının olacağını kaydeden Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Yer altı otoparkının birinci kısmının direkleri dikildi ve üzerine demirler döşendikten sonra betonu atılacak. 2. kısmın ise taban demirleri serildi ve betonu atılıyor. Önümüzdeki günlerde 3. kısmın hafriyatı alınıp, temeli atılacak” ifadesini kullandılar.
 
ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLACAK
 
Güven Sokak’ta yapılacak yer altı otoparkının üstünün özel kaldırım taşları ile kaplandıktan sonra yeşillendirileceğini ve çok güzel bir görünüme kavuşturulacağını ifade eden Belediye yetkilileri, “O bölgeyi komple trafiğe kapatacağız. Sadece acil durumlar için bir yol olacak. O yol da yangın vs. gibi acil durumlarda açılacak” bilgisini verdiler.
 
İNŞAAT HIZLANDI
 
Yer altı otopark inşaatını Eylül ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirten BMA İnşaat yetkilileri ise “Alanda bulunan ağaçlar yüzünden ve bazı hatların nakli nedeni ile inşaat yavaş ilerliyordu fakat şimdi tüm engeller kalktı. Elektrik ve doğalgaz hatlarının nakli yapıldı ve ardından bölgedeki ağaçlar sökülerek, yeni yerine taşındı.
 
EYLÜL’DE BİTER
 
Bu çalışmaların bitmesi ile birlikte inşaat çalışmaları hızlandı. İkinci kısım temel noktasına geldi ve üçüncü kısmın ise hafriyatı alınacak. Bir aksilik çıkmadığı takdirde Eylül ayı içerisinde yer altı otoparkını tamamlayıp, teslim ederiz” ifadesini kullandılar.
 
KARŞI KALDIRIMA GEÇİLDİ
 
Güven Sokak’ta ki yer altı otoparkı inşaatı hızlı bir şekilde devam ederken, Atatürk Caddesi’ndeki kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları ise caddenin Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kalan kısmında tüm hızı ile devam ediyor.
 
ALTYAPISI YAPILIYOR
 
Atatürk Caddesi’nin Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi kısmında kalan alanda kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını önemli ölçüde tamamlayan üstlenici firma, çalışmalarını caddenin karşısına kaydırdı. Atatürk Caddesi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kalan kısmındaki mevcut kaldırımları iş makineleri ile söken üstlenici firma önce bu bölgenin altyapısını yaptıktan sonra üzerini özel andezit taş ile kaplayıp, çevre düzenlemesini yapacak.
 
15 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR
 
Atatürk Caddesi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kalan kısmındaki kaldırım çalışmaları nedeni ile caddenin bu tarafı trafiğe Belediye Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı’na kadar kapatılırken, bu bölgedeki çalışmaların yaklaşık 15 gün sürmesi bekleniyor.