info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Zehir Tacirleri Kaçamadı

Çorlu da Polisten Kaçan Zehir Tacirleri, Araçları Takla Atınca Yakalandı.

İstanbul dan temin ettikleri esrar maddesini satmak için Çorlu ya getiren zehir tacirleri ile polis arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan zanlılar, ikinci kez kurulan barikatı da aşıp kaçmaya devam etti. Girdikleri bir tarlada otomobilleri takla atan zanlılar, yaya olarak kaçmak isterken yakalandı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Fatih S. adlı uyuşturucu tacirinin İstanbul dan temin ettiği uyuşturucu maddesini satmak için Çorlu ya getireceği bilgisine ulaştı. Ardından harekete geçen polis, Fatih S. ve beraberindeki zanlıların dikkat çekmemek için İstanbul dan kiraladıkları son model bir otomobille ilçeye giriş yapacaklarını tespit etti. Plakası belirlenen kiralık otomobili ilçe girişinde bekleyen polis ekipleri, ardından otomobili takibe başladı.
Zehir tacirleri, polisin dur ihtarına uymayarak 34 BJ 5404 plakalı otomobille kaçmaya başladı. Takibini sürdüren ekipler, Emlak Konutları arkasında ikinci kez barikat kurarak aracı durdurmaya çalıştı. İkinci barikatı da aşan zanlılar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Zanlılar uzun süren kovalamaca sonunda tarla yoluna girerek izlerini kaybettirmek istedi ancak içinde bulundukları otomobil tarlada takla attı. Uyuşturucu tacirleri, takla atan otomobilden inerek bu kez de yaya olarak kaçmaya çalıştı. Yaya olarak devam eden kovalamaca sonunda Fatih S. ile beraberindeki Gazi K., Cemal Ö. ve Sedat K. kıskıvrak yakalandı.
Elleri kelepçelenen zanlılar ekip otolarına bindirildi. Ters dönen araç içerisinde uyuşturucu arayan polisler, zehir tacirlerinin yakalanacağını anlayarak uyuşturucuyu otomobilden atmış olabilecekleri ihtimalini de değerlendirerek yol güzergahında arama yaptı. Polisin aramaları sonucu yol kenarına atılan poşet içerisinde 1,5 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Dedektör narkotik köpeği Çapkın ile otomobilin içerisinde ve çevresinde yapılan aramalarda ise toprağa gömülü bir miktar esrar maddesi bulundu.
Öte yandan, araç sürücüsü olduğu belirlenen Fatih S. nin evinde yapılan aramada ise satışa hazır, "fişek" olarak tabir edilen 28 parça uyuşturucu maddesi ile 50 gram daha esrar ele geçirildiği kaydedildi. Çorlu Devlet Hastanesi ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen 4 kişi daha sonra Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ne götürüldü.
Zehir tacirleri emniyete girişleri sırasında görüntü alan basın mensuplarına da tehditler savurdu.