info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Zimmetten Tutuklanan Muhasebeci, 2 Kez Hacca Gitmiş

TEKİRDAĞ ın Marmara Ereğlisi İlçesi ndeki BOTAŞ ın işletme tesisinde 16 yıldır muhasebe memuru olarak çalışan ve zimmetine 3 yılda 1 milyon 200 bin lira geçirdiği iddia edilen 49 yaşındaki Şahin Daldaban ın, son 3 yıl içinde 2 kez hacca gittiğiortaya çıktı.

TEKİRDAĞ ın Marmara Ereğlisi İlçesi ndeki BOTAŞ ın işletme tesisinde 16 yıldır muhasebe memuru olarak çalışan ve zimmetine 3 yılda 1 milyon 200 bin lira geçirdiği iddia edilen 49 yaşındaki Şahin Daldaban ın, son 3 yıl içinde 2 kez hacca gittiğiortaya çıktı. Daldaban ın 2005 yılında eşinin üzerine alınmış 5 dairesinin olduğu da saptandı.

Marmara Ereğlisi İlçesi ndeki tesislere gelerek yıllık denetimlerini yapan müfettişler, bir ay süren incelemelerinin ardından 16 yıldır muhasebe memuru olarak çalışan evli 2 çocuk babası Şahin Daldaban nın, tesise gaz getiren gemilerden devlete yatması için alınan vergiyi yatırmadığını ve bazı vergilerin ise gününden uzun bir süre sonra yatırıldığını belirledi. Bunun üzerine müfettişler, 2001 ile 2010 yılı arasındaki dosyaları da incelemeye aldı.

EMEKLİLİĞİ İSTEDİ KAÇTI

Müfettişlerin, incelemesinin ardından 1 milyon 200 bin liranın ortada olmadığını anlaşıldı. Müfettişlerin soruşturmayı denileştirmesi üzerine Şahin Daldaban, 20 Eylül günü emeklilik dilekçesini verdi ve ilçeden ayrıldı. İncelemeyi bitiren müfettişler ise hazırladıkları rapor ve dosyaları Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı na verdi. Savcılık, İlçe Jandarma Komutanlığı na talimat vererek Şahin Daldaban ın gözaltına alınmasını istedi. Bunun üzerine ekipler Daldaban ın Hürriyet Mahallesi ndeki evine geldi ancak evde bulamadı. Hakkında yakalama emri çıkartılan Daldaban, 21 Eylül günü gittiği Ankara nın Kızılcahamam İlçesi nde gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürütüldüğü Marmara Ereğilisi ne getirilen ve savcıya ifade veren Daldaban suçlamayı kabul etmedi. Şahin Daldaban, sevk edildiği mahkemece Zimmet suçlamasıyla tutuklanarak Silivri L Tipi Cezaevi ne gönderildi. Adliye çıkışında ise görüntülenmemek için yüzünü montla kapattı.

2 KEZ HACCA GİTMİŞ

Yapılan incelemelerde Şahin Daldaban ın 2 kez hacca gittiği belirlendi. 3 bin lira maaşla çalıştığı tespit edilen Daldaban ın eşine ait 5 adet daire bulunduğu ortaya çıktı.