info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Yamaç Paraşütü Şenliği 10 Mayıs 2009

Tekirdağ 3. Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenliği 10 Mayıs 2009 Pazar günü saat 12:00 da ayvasıl mevkiinde başlayacaktır.

2007 yılı Mayıs ayında ilki düzenlenen Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenliğinin üçüncüsü bu yıl 10 Mayıs 2009 tarihinde Marmara nın muhteşem doğa ve deniz manzarasına sahip sayılı bölgelerinden biri olan Tekirdağ Uçmakdere de yapılacak.

Şehit aileleri, engelli vatandaşlarımız, huzurevi sakinleri ve sosyal yardıma muhtaç ailelerde davet edildi.

3. Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenliği takviminin "Anneler Günü" ve "Engelliler Haftası" ile aynı zamana gelmesi şenliğe ayrı bir anlam kazandıracak olup, Tekirdağ Valiliğinin ev sahipliğinde şenliğe 300 engelli vatandaşımızın yanında Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevinden büyük annelerinde katılımları sağlanacak. Bu yıl 33 şehit ailesi ve sosyal yardım alan 25 muhtaç ailesinin de dâhil edildikleri şenliğe Tekirdağ ve çevre illerden binlerce vatandaşımızın katılması bekleniyor.

Yamaç paraşütü sevdalıların mekânı Uçmakdere!

Tekirdağ Valisi Sayın Aydın Nezih DOĞAN ın girişimleriyle Tekirdağ da alternatif turizmin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında turizme kazandırılan alan 625 m yüksekliğinde bir tepeye sahip olup yılın her ayı uçuşa imkân vermekte. Ayrıca K.Doğu, Doğu, G.Doğu, G.Batı rüzgârlarıyla kalkış olanağı veren parkur, pilotlara 10 dakika ile 5 saat arası bir uçuşa imkân sağlamakta.

Marmara Bölgesinde su üzerindeki tek irtifalı parkur olan Uçmakdere Yamaç Paraşütü parkuru, 2 yıldan bu yana özellikle hafta sonları yamaç paraşütü sevdalıları ile dolmakta.

Ünlü manken Asuman Krause ve Sefarad Grubu nun solisti Samih te şenlikte!

Geniş bir katılımla 10 Mayıs 2009 Pazar günü yapılacak bu yılki etkinliklerin sunumunu ünlü manken Asumen Krause yapacak olup, şenlikte Sefarad Grubu nun solisti Samih in yanı sıra yerel sanatçılar Duygu Koçak, Canan ve katılımcılara doğa, deniz ve muhteşem bir manzara eşliğinde unutulmaz dakikalar yaşatacaklar.

Çeşitli folklor gösterilerinin yanı sıra, Tekirdağ bölgesine özgü yöresel lezzetlerle ilgili çeşitli stantlarında açılacağı şenlikler bu yıl uluslararası bir kimlik kazanarak Almanya, Bulgaristan ve Hollanda dan 100 civarında yabancı yamaç paraşütü pilotuna ev sahipliği yapacak.

Şenlikte; Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü, Boğaziçi Yamaç Paraşütü Derneği, Pandül Doğa Sporları Topluluğu, Başkent Sportif Havacılık Kulübü, Bursa Uludağ Yamaç Paraşütü Kulübü, Akdeniz Üniversitesi Havacılık Topluluğu, Bursa Yamaç Paraşütü Kulübü, Gazi Üniversitesi Havacılık Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Havacılık Topluluğu, Yıldız Teknik Üniversitesi Havacılık Kulübü, Sabancı Üniversitesi ve Ankara Uçuş Kulübü nün katılımıyla toplam 250 yamaç paraşütü pilotu tarafından yelken kanat, tandem ve bireysel yamaç paraşütü uçuşları yapılacak.
Tekirdağ İl merkezine 25 km uzaklıktaki şenlik alanına saat:10.00 dan itibaren Tekirdağ Valiliği önünden servis araçları ile vatandaşlarımızın ulaşımı sağlanacak olup, hava sıcaklığının Pazar günü 22 derece ve açık olması beklenmekte.