info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
44.7952
Dolar Satış
:
44.8760
Euro Alış
:
52.7012
Euro Satış
:
52.7962
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

YÖK 4 Üniversitenin Rektörünü Açığa Aldı

Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversiteleri rektörleri, "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" YÖK tarafından açığa alındı. YÖK`ten yapılan açıklamada bin 577 dekanın da istifa ettiği belirtildi.

YÖK, tüm üniversitelere FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu düşünülen akademik ve idari personel hakkında işlem yapılması için 5 Ağustos`a kadar süre verdi. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos`a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istemişti.

 AKADEMİSYENLERE YURTDIŞI YASAĞI YÖK 

ikinci bir talimata kadar Türkiye genelinde akademisyenlerin bilimsel çalışmalar için yurtdışına görevlendirme yapılmasını da yasaklamıştı. Ayrıca yurtdışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi. 

Rektörlerin de dahil edildiği bu uygulamanın resmi yazısı üniversitelere gönderildi. YÖK dün de Türkiye genelinde bütün dekanların (bin 577) istifasını istemişti.