info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşure Günü Ne Zaman

Muharrem ayının onuncu gününde önemli hadiseler meydana geldiğine inanılır bu nedenle İslam dininde ve başka kültürlerde bu gün kutsal kabul edilir.

Muharrem ayının 10'u aynı zamanda Aşure Günü olarak biliniyor.

Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayında İslam dinine göre birçok önemli hadise meydana gelmiştir. Hz. Hüseyin ve beraberindekiler, Muharrem'in onuncu gününde Kerbelâ'da Yezid'in Ordusu tarafından katledilmiştir. Bunun dışında Aşure Günü'nde gerçekleştiğine inanılan dini açıdan önemli bazı rivayetler bulunmaktadır.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Aşure Günü bu sene miladi takvime göre 20 Eylül Perşembe gününe denk gelecek. Hicri takvimde muharrem ayının onu Aşure Günü olarak kabul ediliyor.

Âdem'in işlediği günâhtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi, Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması, İbrahim'in ateşte yanmaması, Yakup'un oğlu Yusuf'a kavuşması, Eyyub’un hastalıklarının iyileşmesi, Musa’nın Kızıldeniz'den geçip İsrailoğulları'nı firavun'dan kurtarması, Yunus’un balığın karnından çıkması, İsa'nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesidir. Bugün oruç tutularak yad edilir. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır.

Tekirdağ'da tüm aşurelik ürünler en uygun fiyatlar CEM HİPERMARKETLERİ'nde