info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saatler Kafanızı Karıştırmasın!

Sosyal medyada `saat kaç` sorusu yeniden gündem oldu.

25 Mart gecesi saatler ileri alındı mı sorusu, geçtiğimiz yıl yaz saati uygulaması dolayısıyla dijital saatlerin otomatik olarak ileri alınması ile gündeme gelmişti. Türkiye'de yaz saati uygulamasının uygulamadan kaldırılmasının ardından gözler dijital cihazlara çevrildi. Sosyal medyada bazı vatandaşlar cep telefonlarında saatlerin 1 saat ileri alındığını yazıyor. Ancak Türkiye'de saatlerde herhangi bir değişiklik yok. 

ŞU AN SAAT KAÇ?

Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Zira internet üzerinden online olarak görüntüleyebileceğiniz birçok saat, sizin işletim sisteminizdeki saat bilgisinden faydalanmaktadır. Dolayısıyla bu inceleme yanıltıcı olabilir. 

Sorunu çözmek iin ne yapmalı?

Vatandaşlar Android ve İOS işletim cihazlarında bazı küçük ayarlamalarla saat sorunu çözebiliyor... Telefonunuzun ayarlar kısmından tarih saat sekmesini tıklayıp saat ayarlarına geçebilirsiniz. Bu ayarlar içinden güncel saat bilgileri adımlar şöyledir...

Android için Ayarlar > Genel > Tarih & Saat > Otomatik tarih ve saat ayarını kapatıp henüz değişmeyen saatinizi kullanabilirsiniz.

İOS için Ayarlar > Genel > Tarih & Saat > Otomatik saat sekmesini kapalı konuma alıp alttaki açılan menüde çıkan saat özelliğini, eğer değişmişse analog bir saat yardımıyla güncel saat bilgisi ile güncelleyebilirsiniz.