info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

THY’den Görme Engelli Yolculara Özel Uygulama

Türk Hava Yolları (THY), görme engelli yolculara yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Engelli yolcuların daha rahat seyahat edebilmesi için harekete geçen THY, biniş kartlarını Braille alfabesiyle kabartmalı olarak bastırmaya başladı.

Görme engelli yolcuların seyahatleri sırasında daha rahat edebilmeleri için çalışma başlatan THY, bu özel yolcuların biniş kartlarını kabartmalı olarak Braille alfabesiyle basmaya başladı.

Bugün itibariyle başlatılan uygulamayı, Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürü Bilal Ekşi duyurdu. Sosyal medya hesabı Twitter’dan konuya ilişkin açıklama yapan Ekşi, görme engellilere yönelik başlatılan yeni uygulamayı, “Atatürk Havalimanı dış hatlarda açtığımız özel check-in kontuarında görme engelliler için Boarding kartı Braille alfabesi ile basıyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

UÇUŞLA İLGİLİ HER BİLGİ KABARTMALI OLARAK BASILACAK

Bugünden itibaren seyahat edecek görme engelli yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Özel Hizmet Check-in noktasından Braille alfabesiyle kabartmalı olarak hazırlanan biletlerini temin edebilecek. Bilet üzerinde yolcuların ad ve soyadı, uçağın saat kaçta olduğu, uçağın uçuş numarası, uçuş gerçekleştirileceği kapı ve yolcunun koltuk numarası gibi bilgiler kabartmalı olarak belirtilecek. Bu şekilde görme engelli yolcular uçuşlarını daha rahat ve sorunsuz geçirme imkanına kavuşacak.